Петронијевић: Британски адвокати напуштају Тачија
5. новембра, 2021.
Нови избори неће отклонити наше слабе тачке
5. новембра, 2021.
Прикажи све

Звезда и Партизан – као пресликани!

Партизан - Звезда, (фото: Srpskacafe)

Звезда – Партизан,
(Фото: Бутаспорт)

И Звезда и Партизан су у претходна два кола одиграли необичан двомеч са својим противницима, данским Митјилендом и белгијским Гентом. Наиме оба београдска клуба су изгубила код куће са 0: 1, а у гостима им се десио реми 1 : 1, иако су имали заслужено вођство! Као пресликана два европска двобоја најбољих српских клубова.

Ко је гледао ове утакмице, могао се увјерити да је и игра наших омиљених клубова била налик овим резултатима, по принципу ”тако близу а тако далеко”. Недостатак концентрације увезан са недостатком спортске среће, довео нас је до баналне ситуације да је, како Партизану, тако и Звезди – један једини шут, у посљедњим тренуцима утакмица… онај Драговићев у Београду, и онај Урошевићев у Белгији, могао ријешити питање европског прољећа. Али, ето – није.

Мораћемо сачекати крај новембра и утакмице претосљедњег кола, када ће Звезда дочекати Лудогорец, а Партизан гостује Флори. Добар старт ове јесени у групној фази европских такмичења, донио је и црвено и црно белима ситуацију да и – поред ових кикс-двомеча – и даље имају реалне шансе за пролазак у сљедећу фазу такмичења. Звезди би побједа ријешила сва питања ( могла је и синоћ, али ето – имамо другу шансу ) пошто директни ривал из Данске игра против водеће Браге и мале су му шансе за побједу у тој утакмици, а Партизану треба само један реми у гостима, да би дефинитивно ријешио све дилеме…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *