Море нема ко да чува
20. октобра, 2021.
Да ли је предсједница СП Цетиње у конфликту интереса?
20. октобра, 2021.
Прикажи све

Раде, са Милом мрка капа, за тебе, Љуба, Мика и Зека и без њега

Раде Бојовић, (Фото: ВИјести)

Сироти Раде Бојовић, који се у јавну политику уплека сваких десетак година, наиђе нехајно као Халејева комета, рекао је неки дан нешто што види и посљедњи политички аналфабета и хоће да му растуре организацију, наизглед озбиљног назива а врло танког садржаја, као, како се оно већ каже, бугарску скупштину.

Раде Бојовић, (Фото: ВИјести)

Рече Раде у интервјуу за медије да Ђукановић треба да „напусти страначку политику (склони се са чела ДПС-а) и да престане да буде баласт проевропској и државотворној Црној Гори“.

Одмах је услиједила реакција. Организацију ГИ 21. мај одмах су напустили људи без икакве политичке и друштвене тежине (једнаки онима што су остали): Новак Аџић, Весна Килибарда, Драган Б. Перовић, Маријана Лаковић Драшковић и Тинка Ђурановић. Ко су ти људи уопште да би били репрезент било које организације и да би била политичка геста њихово иступање из нечега. Просто то су војници партије који њој дугују услуге или какав реп и морају приступати и иступати гдје и када им се каже.

Ево један егземплар, неличан а типичан.

Ко је уопште чуо за Тинку Ђурановић, осим докоњака сличних мени и оних у ДПС круговима, да прости поређење. Тинка је супруга Драшка Ђурановића, једног од главних ДПС- ових медијских телала, уз грозничавог Шуковића и маломоћну Весну Шофранац. Осим тога Тинка је са својим „Бегапресом“ прије коју годину била пред банкротом и пословним и иним. Стинтала је Тинка, ако добро памтим око 800 хиљада еура. Толико је ова фирма за пласман штампе и осталог пиљарлука била у минусу. Тадашња власт, предвођена и данашњим њиховим газдом Ђукановићем, је у оквиру приче о помоћи медијима санирала Тинкин бизнис и почистила њене пословне „резултате“. Зато данас Тинка приступа и иступа гдје год се каже. Принцип је исти и код осталих.

Него да се вратим на Рада. Са два питања.

Тинка Ђурановић, (Фото: Антена М)

Чиме се ти бавиш човјече и од чега живиш у међувремену – између ових периодичних излета у политику. Не сумњам само питам. Друга дилема је, иако си изрекао најопштије опште мјесто, да Мило не може бити дио рјешења јер је главни проблем, одакле теби човјече идеја да нападнеш газду и власника. Знаш ли ти, мрчио се, да се мимо његове воље не смије купити какав „кинески“ барјак за комите или сунути бидон горива каквом лоповчету из кварта да барјачи и псује кога треба, а ти хоћеш да га шаљеш преко реда у пензију. Као Жељка мајке.

И одмах си остао без интелектуалних колоса. Шта ћеш да чиниш ако те напусте и Љубо Филиповић, Мико Живковић и складатељ Зеко.
Ево Мико данас тугује у ЦДМ да си ти само мислио да се Мило склони са чела ДПС-а, пошто је већ на челу државе. Мрка капа Мико. Да вам не додајем тугу, умјесто тога једна пријатељска сугестија. Останите на окупу око Мила, без њега сте немогући и он је ваша најбоља мјера. Без њега немате ни новца ни снаге ни утицаја било каквог. Не можете ни набавити гуме за слање политичких и историјских порука. Са њиме само немате перспективу. А ионако је била мрка капа.

Петар Ивановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *