Шта све недостаје „цетињском“ бунту?
17. септембра, 2021.
Стручњаци фрустрирани: Фајзер трећи пут само најстаријима и ризичнима
18. септембра, 2021.
Прикажи све

Од кога наша полиција чува Зорана Лазовића и гдје су његови кербери

Дритан Абазовић (Фото: Влада Црне Горе)

Поштовани потпредсједниче Владе, Дритане Абазовићу, „не зачудите се овом писму касном“, хтио сам само да вас питам за здравље неколико високих функционера полиције, који су били узданице бившег режима.

Зоран Лазовић (Фото: „Дан“)

Питаше Вас то неки дан ови млађани Демократе и подсјетише ме на те опасне ликове који су сада у илегали. Не стајем ни на чију страну, ни Алексину ни Дританову. Стајем на страну јавности и њеног права да зна.

Можда ви, господине Абазовићу, немате времена од шпартања на релацији Влада – УРА, „Вијести“ – амбасаде, али ваљало би да се прво позабавите овим ликовима од којих се и сад великом броју грађана скамени лице на њихов помен.

Шта је са вјечитим удбашем  Зораном Лазовићем? Је ли он штићена личност? Ако јесте, ко је донио ту одлуку? Ко су полицајци, именима, који га чувају? Од кога га чувају – од партнера из бизниса или од правих полицијаца?

Осим тате, ваљало би да знамо гдје је и син који је кафенисао са Вељком Беливуком. Шта чини, посебно ако добија плату из државне касе коју ми пунимо? Гдје су Лазовићеви сарадници из Специјалног полицијског одјељења (СБПОК)?

Је ли Марко Лазовић на челу полицијске службе која се брине о лицима која су добила статус свједока сарадника? Гдје је распоређен Зоран Томчић? Чиме је Лазовићев кум заслужио мјесто савјетника директора Управе полиције?

На којој је позицији Дејан Остојић и је ли га за њу препоручило батинање људи који су учествовали у литијама?

И још много питања има везаних за сараднике и војнике Зорана Лазовића на која би сте ви, као глава безбједносног сектора, морали да одговорите. Конкретно и јасно.

Зоран Томчић (Фото: „Вијести“)

Не би било лоше и да се јави и сам Лазовић. Није он кукавица, знају то многи невољници у Црној Гори. Само да и овај пут не загусла као када му је прије неколико мјесеци шефица кабинета министра Секуловића, Јелена Мараш, саопштила да би требао да се повуче са позиције.

Онда је Лазовић, као Вељовић, бацио пендрек и латио се пера и припростог десетерца.

„Ками земљи ђе куђеља џефердару суди, ђе су боље жене него људи“, залелека Лазовић.

Гдје су старе и провјерене полицијске узданице ДПС-а:

Тихо Горановић, Дарко Мађарић, Милован Павићевић, Милош Вучинић (десна рука синова Душка Марковића), Јовица Речевић, Веселин Маговчевић, Драго Спичановић…

Гдје су и на којим позицијама син Мевлудина Меца Нухоџића, то је онај што је у шпалиру на паркету СЦ „Морача“ био да пљује и шутира кошаркаше Црвене звезде.

Гдје је млађи син бившег премијера Марковића? Старији Предраг се злопати у Агенцији за цивилно ваздухопловство, али више времена проводи у својој кафани симболичног имена „Пауза“. Пеђа је стално на паузи.

Признајем први пут у животу сам оволико преписивао у једном тексту. Било ми лакше, јер ја и не знам сва та имена. Није то мој свијет.

Дејан Остојић (Фото: rthn.co.me)

Још већи фаул у новинарском занату је написати текст са десетинама упитника. Рећи ће читалац, с правом, шта ми пишеш кад немаш одговор ни на једно питање. Зато Вас, господине Абазовићу, молим за конкретне одговоре на питања гдје су ови полицајци, на којим су позицијама, које су их референце препоручиле за та мјеста. Бави или се полиција овима што их чува само у том смислу, или и чешља шта су радили и коме су се замјерили па их морамо пазити.

На крају, ако од ове трке стигнете да одговорите, молим Вас једно – немојте рећи да полиција не може одједном остати без толико кадра. Запослите одличне правнике на врху сектора, ови испод њих једино боље знају да батинају, ови знају боље све остало.

П.С. Гдје је Душко Голубовић, Лазовићева десна рука? Онај што у оном снимку Милан Роћен каже Лазовићу да му не зезају Душка, мислећи на овога, а са оним другим да чине шта им воља, мислећи на Марковића.

Петар Ивановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *