Четири нове представе на двије сцене
8. септембра, 2021.
Повратак „краља-Мила“ претворио се у фијаско и коначни политички Ватерло
8. септембра, 2021.
Прикажи све

Прије годину дана Ђукановић би ухапсио себе од данас

Фото: Принтсктин/Предсједник.ме

Шта се деси са људима па забораве како су говорили и радили јуче?

Политика која се нуди наивнима и глупима има ужасне посљедице.

Фото: Принтскрин

Пазите; само прије годину дана Ђукановић би ухапсио себе од данас! Не би остао камен на камену, ни гума на гуми.

Рекао би:

„Док сам ја предсједник, балван (гума) револуција неће проћи. Нећемо дозволити повампиреним фашистичким хордама да јуришају на полицију, да дивљачки и примитивно кидишу на државу, запречују стијенама и шутом саобраћајнице и шаљу слику дивљаштва у свијет.

Ако је неко помислио да ћемо толерисати напад на животе полицајаца, на институције државе, грдно се преварио. Издајничка опозиција мора знати да се власт бира на изборима и да ни по коју цијену нећемо допустити да се руши на улици.

Полицајци су часно и храбро радили свој посао чувајући мир и поредак. Ризиковали су животе да би опстао мир.

Наредио сам да се без узмака истраје на очувању државног достојанства. Зар је неко сумњао и помишљао да ће неколико запаљених гума на Белведеру бацити на кољена државу и њено хиљадугодишње трајање? Угрожавање нашег евроатлантског пута је јалови наум вјечитих губитника којима сам ја ноћна мора и који се не мире са поразом. Е, па, издајницима мора бити јасно да се нећемо помјерити ни милиметар. Наше институције су јаке и раде свој посао. Намјера побуњеника на Белведеру била је да се уруши држава. Молотовљеви коктели бачени на полицију говоре о запаљеним умовима који су на крилима повампиреног четништва кренули да сруше светињу државе.

Видјели сте с каквом бахатошћу у некаквом импровизованом штабу на Цетињу група несрећника и пропалих политичара покушава да командује побуном. Колорит тих издајника је очекиван. Присуство једног несрећног политичара из Вучићеве коалиције, мислим на Чанковића, бјелодано показује да је све смишљено у Београду, а да је Цетиње требало да се претвори у равногорски штаб.

Полиција је реаговала адекватно и на примјерен начин разјурила руљу која је осрамотила Цетиње.

Данас су се чудили и Петровићи и Црнојевићи црном диму од гума са периферије славног Цетиња.

Данас је владика Раде са Ловћена у кашљању и чуду гледао како лудачки покрет плаћеника и пета колона кидише на пријесто под Орловим кршем. Тај црни дим је њихов црни образ.

Честитам господину Вељовићу на беспријекорно изведеној акцији којом су спријечене веће крваве посљедице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *