Вјерујем у Бога и у српство – ријечи које Дучићу никада нису опроштене
21. октобра, 2021.
Катнић пипа Милове кокошке
22. октобра, 2021.
Прикажи све

Премија

Фото: Старспорт

Фудбалери Црвене гостују данском Митјиленду у наставку борбе за прољеће у Лиги Европе.

Српски освајач „дупле круне“ после два кола има максималних шест бодова, усљед победа над Брагом (2:1) и код Лудогореца (1:0), због чега у Хернингу има лијепу шансу.

Станковић неће моћи да рачуна на неколицину играча (Фото: Старспорт)

Нови подвиг би отворио врата нокаут фазе и већ на пола такмичења извјесно обезбиједио прво мјесто Ф групе.

То би била права премија за тим Дејана Станковића, уз све могуће бенефите по питању билдовања коефицијента, рејтинга, самим тимом и клупске касе.

Међутим, далеко од тога да ће бити посао лак…

Данска фабрика

Митјиленд је у доброј форми, држи прво мјесто данског шампионата испред Копенхагена и практично ће Брондбију пасти шампионска круна са главе. Само је питање хоће ли у Хернинг или у главни град?

Звездин ривал је познат по томе да има осјећај за младе играче, па таква способност попуњава финансијске књиге из године у годину.

Само овог љета је зарадио 22,5 милиона еура од излазних трансфера, а уложио три пута мање, што је мисаона именица за овдашње клубове изузев загребачког Динама.

Међутим, терен је једино мјерило и на њему Црвена звезда има прилику да покаже да „све около“ није пресудно важно ако резултати не прате.

Јер, као што је потписник ових редова више пута истицао – резултат не лаже и једино је мјерило правог успјеха.

За сада га Звезда, ако се изузме „мрља“ са Шерифом, има…

Проблеми

Тренер Станковић и на овом мечу неће моћи да рачуна на неколицину играча, као пред пут у Бугарску.

Неће бити најбољег играча Александра Катаија, првог нападача Милана Павкова, Ришаира Живковића, а проблеме је осјећао и Секу Саного, с тим да је отпутовао на сјевер Европе.

Резултат не лаже и једино је мјерило правог успјеха (Фото: Б92)

Без обзира на то Станковић ће покушати да пронађе праву формулу, успјешну попут оне у Разграду, не желећи да жали за изостанцима.

„У једном тренутку размишљаш ко ти све недостаје, али ставиш тачку и окренеш се оном ко ти је на располагању, те настојиш да извучеш максимум. Фалиће, као што су недостајали у Разграду и једва чекам да се сви врате и буду здрави, јер нас у посљедњих мјесец и по дана стално прате зарези. У једном тренутку смо имали 15 играча на тренингу, на пријатељској утакмици са омладинцима је 14 фудбалера било ту, а нисмо имали толико репрезентативаца“, рекао је Станковић у најави меча.

Очекује се да Звезда поново заигра са тројицом штопера на челу са Александром Драговићем, који није био у Бугарској, што значи да ће Саного да се врати у везни ред.

Потенцијални тим Звезде: Борјан, Панков, Драговић, Дегенек – Гобељић, Саного, Канга, Родић – Иванић, Фалко – Бен.

Комфор

Иако је улог огроман, Црвена звезда може нешто растерећеније да уђе у меч у односу на Митјиленд, ако икада може да се каже тако нешто за утакмице у Европи.

Међутим, у овој ситуацији под ногама гори данском представнику који је под морањем да се прикључи, посебно што је на свом терену.

Далеко од тога да је Звезда лежерна, али је већ направила један брејк и нема тегове императива јер држи све у својим рукама.

Меч против Митјиленда може да буде само премија. Она која вади визу за европско прољеће.

Треће за шампиона Србије у протеклих пет година.

Милош Симановић

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *