Насртај на светиње
27. новембра, 2021.
САД очекују да СПЦ буде партнер у промоцији религијске и међуетничке толеранције
27. новембра, 2021.
Прикажи све

Народ је таоц ваших политичких амбиција

Данас , више од годину дана послије пада режима црногорски народ је таоц политичких лидера власти и опозиције.
Понашајући се као мали богови и приписујући себи заслуге за пад бивше власти апсолутно заборављају да њихова моћ лежи у народу. Заборављају да је народ тај који је рекао НЕ. Исти онај народ који са невјерицом посматра ову мучну сцену борбе за власт глумаца недораслих својим улогама.

Док бивша власт распирује подјеле, нова заокупљена међусобним сукобом заборавља на једини ресурс којим располаже.
Народ је незадовољан.Народ је таоц ваших политичких амбиција! Постали сте уско грло, закрчење народне воље.

Лидери ДФ-а, (Фото: Вијести)

Схватите да нијесте власници ваших бирачких тијела, иако вас слушам свакодневно како се поносно дичите улогама у рушењу режима.

Сјећате ли се оних литија које су ујединиле црногорски народ?!

Које су мирно и достојанствено крчиле улицу по улицу и ослобађале град по град без тешких ријечи , насиља, нереда.. Сјетите се како су светиње вратиле Црногорце својим прецима , свом заједничком именитељу који их је сабрао под једно небо, у једну колону на путу правде и истине. Сјетите се како су храбро корачали и унуци и ђедови ,неподјељени партијским интересима, бројем мандата и функција.

Сјетите се немоћи њихових непријатеља који су нијемо посматрали тај дивни феномен који је срушио све покварене планове и стратегије.

Влада Црне Горе, (Фото: GOV.ME)

Сјетите се и ко је стајао на челу тог народа подсјећајући га на праве вриједности које су красиле ове врлети од њиховој постанка до данас.

Не заборавите да је бивши режим имао мало боље стратеге , више моћи и материјалних ресурса који су се просули пред дјечјим и старачким корацима као и храбрим корацима Црногораца који су непоколебљиво газили по илузијама о моћи и утицају.
Постали сте стадо без пастира, вјерници без духовника ,опијени лажном сликом о себи.

Дамјан Абрамовић

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *