Српска култура заборава и поремећени приоритети
8. октобра, 2021.
Британска и америчка амбасадорка охрабриле мањине за улазак у Кривокапићеву реконструисану Владу
8. октобра, 2021.
Прикажи све

Митрополит Јоаникије: Докле народ обилази светиње, живо је Косово и Метохија

Владика Јоаникије (Фото: Митрополија црногорско приморска)

Митрополит црногорско приморски Јоаникије посјетио је манастир Милешеву са епископом будимљанско-никшићким Методијем, а како је казао, докле народ обилази светиње живо је Косово и Метохија.

Владика Јоаникије (Фото: Митрополија црногорско приморска)

„Имамо светиње, имамо још доста вјернога народа који је остао. Нећемо се пребројавати, али докле су тамо наше светиње, докле оне поју, и докле народ у њих долази живо је Косово и Метохија. И сви ми када одемо да се поклонимо светињама на Косову, да одслужимо службу, да се видимо са нашим распетим народом, са омладином и са дјецом. Сви се ми охрабримо њиховом вјером, храброшћу и трпељивошћу, али оптимизмом животним“, казао је владика.

Изнио је запажање владике Атанасија да ћемо на Косову и Метохији ријетко срести депресивног човјека, док је по градовима сваки трећи депресиван.

Нагласио је да је ружно кад поједини говоре да нема више народа на Космету.

„Има га, хвала Богу. Имамо и дан-данас доста тешкоћа. Наш владика Теодосије носи велики крст и трпи и страда заједно са српским народом на Кососу чувајући светиње, али очигледно и Бог милује Косову и Метохију, и владику и свештенство, и монаштво и вјерни народ“, поручио је владика.

Извор: „Дан“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *