Јоаникије: Богом се заклињем да се очува мир и братска слога
1. септембра, 2021.
Шта ће бити на Цетињу
1. септембра, 2021.
Прикажи све

Кривокапић на кућном лијечењу, Бечић позитиван на корону

Здравко Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Премијер Здравко Кривокапић је посљедња два дана био слабијег здравственог стања, али није заражен коронавирусом, рекли су “Вијестима” из Владе.

Истовремено, и предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић позитиван је на вирус ЦОВИД-19 и налази се у самоизолацији.

Алекса Бечић (Фото: Скупштина Црне Горе)

„Из предострожности су урађена два ПЦР теста која су показала да предсједник Владе није заражен коронавирусом. По препоруци љекара, премијер је упућен на кућно лијечење и у петак ће се вратити својим редовним обавезама”, казали су из Владе.

Кривокапић је данас требало да учествује на Бледском стратешком форуму, на панелу на тему проширења ЕУ који је почео у 16 сати и 30 минута.

Осим појачаних симптома овог вируса, Бечићево здравствено стање је стабилно, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

„Сходно наведеном, предсједник Скупштине у обавези је да откаже раније преузете обавезе, међу којима је одлазак на Пету свјетску конференцију предсједника парламената ИПУ и парламента Аустрије и Глобални парламентарни самит о борби против тероризма који се одржавају у Бечу, као и одлазак на Г20 међувјерски форум који ће се одржати у Болоњи. Предсједник Скупштине отказаће и све друге планиране активности у земљи до опоравка и истека самоизолације“, саопштено је из Скупштине.

Додају да је Бечић, у складу са препорукама Института за јавно здравље и у циљу афирмације масовне вакцинације примио вакцину против коронавируса у Хали спортова у Беранама у мају ове године, а потом се ревакцинисао у Подгорици.

Извор: „Вијести“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *