Александра Вуковић не разумије организам државе
20. августа, 2023.
Лелече Вучићева Влада, кука ДПС
20. августа, 2023.
Прикажи све

Краљица краљице спортова

Ивана Вулета, (Фото: Reuters)

Ивана Вулета, (Фото: Reuters)

Српска атлетичарка Ивана Вулета скоком од 7,14 метара освојила дуго чекано светско злато! Један од највећих успеха у историји српске атлетике. Од прве серије се осетило да ће се нешто велико десити – Ивана је коначно на светском трону Дошла је спремна и „одувала“ конкуренцију! Ивана је стартовала скоком од видно преко седам метара. Проблем је био преступ од 1,3 центиметра.

 Друга серија донела је врхунски резултат од 7,05 метара, који је већ „закуцао за прво место. Следи други преступ, па скок од 6,91 метра и онда „лет“ за злато. Српска хероина је у петој серији скочила 7,14 метара! Прво је мислила да је преступила, била је нервозна, али су судије утврдиле да је одскок био исправан и славље је могло да почне.

После две бронзе, Ивана је коначно дошла до светког злата. У овом тренутку је обједињена светска и европска првакиња. Уједно је Вулета оборила и државни рекорд у овој дисциплини. Сребро је припало Американки Тари Дејвис-Вудхол са резултатом од 6,91 метар, док је бронза припала Румунки Алини Ротару скоком од 6,88 метара у самом финишу.

Извор: РТС

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *