Колико је јуан озбиљан изазов долару?
16. октобра, 2021.
Ступић: Слику Светог Саве нећу помјерити ни за милиметар!
17. октобра, 2021.
Прикажи све

Кари „копа“ играче од Сарајева до Бановаца: Шанса за клинце и утихнуле таленте

Светислав Пешић, (Фото: rtv.rs)

Момци који нису ни слутили да могу бити конкуренти за дрес Србије, добили су прилику да се докажу пред једним од најбољих тренера свих времена. Пружиће им се шанса да остваре сан, покажу таленат и надограде потенцијал, а окупљање је предвиђено за 17. октобар у Београду, 18. и 19. октобар предвиђен је за рад Пешића са седамнаестНа списку су играчи попут Марка Пецарског, Борише Симанића и Алексе Раданова који су заобилазним путем морали да крену и оживе каријеру, има момака који тек озбиљније корачају ка сениорској сцени, али и играча попут Илије Ђоковића, 25-годишњака који је увијек био ту безрезервно за репрезентацију у сваком окупљању, а сада излази из тешке повреде и полако се враћа у форму.

Пешић је недавно одржао и радни састанак у „Кући кошарке“, окупио је најважније људе пет абалигаша из Србије. Партизан су представљали Жељко Обрадовић и Зоран Савић, испред Црвене звезде су били Дејан Радоњић и Филип Сунтурлић, Мегу су представљали Влада Јовановић и Горан Ђакић, били су ту и Ненад Стефановић и Владан Митровић из ФМП, те Марко Мариновић и Предраг Пантовић из чачанског Борца.

Легендарни Кари је презентовао идеје и планове, затраживши подршку клубова у првој репрезентативној акцији. Србију 25. новембра чекају квалификације за Свјетско првенство, први меч играмо против Летонаца, три дана касније гостујемо Белгији. Неће бити играча из НБА, нити звучнијих евролигашких имена. На Пешићу је да састави најбољи могући тим, а за Нова.рс је недавно и направио паралелу са претходним циклусима Игора Кокошкова и Саше Ђорђевића, који су имали незахвалан задатак са окупљањем играча у моментима када су прозори ФИБА незамисливи за евролигашке и НБА играче.

Бориша Симанић (Фото: ИН4С)

„Тада су сви видјели да је репрезентација Србије и рањива. У међувремену смо успјели да изгубимо од Швајцарске, Аустрију смо једном једва добили. Значи, без обзира што нисмо играли у комплетном саставу, али то више нико ни не зна у каквом смо саставу играли, пише се и гледа да је Србија изгубила од Швајцарске. Сви умију да нас прогласе за фаворита, са правом и без њега, али и кад нас нико не прогласи за фаворите, ми сами себе прогласимо, по томе смо познати. То некад није лоше, да имаш то самопоуздање, али и то самопоуздање се не гради ријечима, него дјелима. Све репрезентације су напредовале, сви играју кошарку“ јасан је био Светислав Пешић.

Позвани играчи којима ће се дати шанса биће Михаило Петровић (Партизан/Дунав Стари Бановци), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Марко Пецарски (Борац Чачак), Алекса Раданов (Игокеа), Далибор Илић (Игокеа), Стефан Ђорђевић (Игокеа), Бориша Симанић (Мега), Михаило Мушикић (Мега/ОКК Београд), Никола Јовић (Мега), Никола Ђуришић (Мега), Матија Белић (Младост Земун), Војин Медаревић (Динамик), Душан Беслаћ (Војводина) Марко Павићевић (ФМП), Аријан Лакић (Спарс), Зоран Пауновић (Подгорица), Ђорђе Пажин (Борац Бања Лука).

Србија је у борби за Свјетско првенство 2023. године у квалификационој групи А, у којој су још Словачка, Белгија и Летонија, а укупно има осам група. По три екипе иду у завршну рунду и формирају се четири групе од по шест тимова, уз преношење резултата из прве групе. По три најбоље екипе из ових група пласираће се на Свјетско првенство.

Извор: Nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *