Иван Црнојевић je изградио Цетињски манастир за калуђере реда Св. Василија српског обреда
13. септембра, 2021.
”И чувари твог поштења”…
13. септембра, 2021.
Прикажи све

Чанак – првак луткарског позоришта Александра Вучића

Антоније Косановић (Фото: Luftika.rs)

Од једног препознатљивог лидера ДОС-а, за који смо вјеровали да доноси слободу и бољи живот и за ту идеју испраћали родитеље на улицу, Ненад Чанак постао је тешко разумљива особа, политички самоубица чији кредибилитет више не постоји, а који на значају добија само када направи инцидент или у студију размијени серију сочних псовки са својим колегом Војиславом Шешељем.

Фото: Принтскрин/N1

Некада важна политичка фигура у овој несрећној земљи постао је маргиналац и провокатор националних и традиционалних вјерских осјећања сопственог народа зарад некаквих европских вриједности, као да једно по аутоматизму искључује друго. Сви они који се не слажу са Чанковом перцепцијом су одједном остаци Милошевићевог режима, великосрпски агресивци и фашисти.

Да ли је моја мајка, господине Чанак, такође остатак иза Милошевића и Мире Марковић? Она која се увијек одазивала на све ваше позиве да изађе на улицу тих деведесетих, а тог 5. октобра оставила свог, тада, једанаестогодишњег сина самог са лоптом, вокменом и са 10 марака на наткасни, како бисте ви и сви ваши петооктобраски лажни револуционари насладили масне гузице у удобним фотељама?! Да ли је она и ја, као њен син, да ли смо и ми остаци тог Милошевићевог криминалног режима или сте то Ви, који сада отворено сарађујете са напредним радикалима, социјалистима и јуловцима, гостујете по режимским телевизијама и емисијама на Пинку и Хепију, правите политички ријалити са колегом, кад затреба да се примитивни народ наслађује са оним – си чуо шта му је рекао!? Сви врло добро знамо како се долази до Пинка и Хепија.

Од политичке провалије није Вас спасила она коалициона тројка ЧБЧ са Чедомиром и Борисом. Из те екипице за баскет чекамо само Тадић још да некоме распали шамарчину, па бисте онда могли да размислите о поновном удруживању у један врло небитан тим. Стално инсистирате да Шешељ мора завршити на сметлишту историје, не схватајући да је Вама место на тој истој политичкој депонији, заједно са свим осталим ликовима који вегетирају у нашим животима преко три деценије.

Посљедњи примјер гдје је неспорно интелигентни Ненад Чанак, кога сам као клинац и насљедни политички мазохиста, који ће касније уписати ФПН, слушао и цијенио, вјерујући да тежи истини и правди, доказао своју екстремистичку страну била су недавна дешавања на Цетињу. Његово објашњење како му је “стало до Црне Горе зато што је то мјесто гдје се брани европска и антифашистичка традиција на овим просторима” граничи се са главобољом послије тешког пијанства.

О каквим ми европским и антифашистичким традицијама и вриједностима причамо када неко на Цркву креће каменицама, паљењем гума и тучом?! Ове демагошке одреднице Ненада Чанка срамота су за све мислеће људе, који виде колико је сати, који могу да повежу два и два и схвате да Чанак није ишао да мири, већ да отворено стаје на страну оних који његов народ оптужују да жели Црној Гори да укине државност и самосталност.

Иако постоје таква осјећања јединства међу породицама које су испресијецане и које живе у обје државе, то силом ником не пада на памет, никоме са минималном грамажом мозга у глави. На мир се не позива ријечима које Чанак упућује српском народу и народу Црне Горе, оном дијелу народа који се није противио устоличењу Јоаникија у Цетињском манастиру.

Чанак је уживо у програму изјавио како је Влада Црне Горе лажирала нереде и сукобе са циљем да се Мило Ђукановић ухапси, чиме би се његове позиције додатно ослабиле. На ове његове оптужбе одговорио је Дритан Абазовић.

Фото: Принтскрин/TV Happy

„Заиста, не знам како бих одговорио, а да останем коректан према господину Чанку. Тешко Црној Гори ако треба да је брани господин Чанак. Шта рећи?! Сједјели су у кафани, пили су виски, постоје снимци, и мисле да на тај начин треба да бране националне интересе. То је разлика између обичних грађана, жене и дјеце који су били на барикадама и људи који су дошли да се рекламирају, да узму пар изјава, можда чак да узму и неку апанажу и сједну у Градску кафану на Цетињу и проводе се. То је велика разлика и људи морају да знају да не насједају на такве манипулације“, изјавио је Дритан Абазовић на ТВ Прва.

Иста лакоћа којом Чанак воли друге да оптужи за фашизам, уз мало неспретности може послужити да се и он оптужи за међународни тероризам, на основу онога што је подржао прије неколико дана, у друштву Мила Ђукановића који прогања једну вјерску заједницу као предсједник Црне Горе.

Не желим да осуђујем, да оптужујем и трошим енергију на човјека кова Ненада Чанка, који ме је разочарао и свакога дана све више разочарава као првак луткарског позоришта Александра Вучића.

Један човјек је коментаром преко друштвених мрежа на конкретан начин описао политичку каријеру Ненада Чанка.

„Мени је невјероватно само то да у овој земљи има људи који вјерују да је Чанак један јак, самосталан политичар који нема никакве везе са ДБ-ом него је на политичкој сцени само захваљујући 30.000 гласова које добија у Војводини ево већ 30 година“, стоји у коментару.

Да пропагира било какве вредности, осим ових, препознатљивих, против сопствених сународника, Чанак би као интелектуалац проговорио у каквој држави данас живимо, проговорио би о свом степену одговорности и на Пинку не би изигравао корисног идиота за овај режим који је повезан многобројним фотографијама и основаним сумњама за сарадњу са криминалним клановима.

Срамота је да људи у 21. вијеку измишљају националност Војвођанин. Он и Оџић, потпомогнути Горданом Чомић, која се, ето тако случајно, насумичним извлачењем уцијењених глава нашла на мјесту министра, покрећу опасну новотарију која нема другог објашњења осим да се ради о садњи будућег сјемена мржње, поделе, сукоба и нових заблуда. Могли би увести националну одредницу преваранти, сигурно би имали бројну мањинску странку са аспирацијама за осамостаљењем.

По Вучићевом рецепту, истовременог пиромана и ватрогасца, сваки пут је ту када вођи затреба “конструктивна” расправа око потпуно неважних тема код Марића или у Хит Твиту.

Хоћемо ли дочекати дан да Вучић, Шешељ, Чанак, Чеда, Тадић, Дачић и сви остали конвертити коначно једном за свагда оставе овај народ на миру? Узели сте живот нашим родитељима, нама читаву младост, а сада без пардона желите и животе наше дјеце?! Какве ви то болесне амбиције гајите када за толико година бављења политиком или имате катастрофалне разултате или их немате уопште?

Замислите механичара, вулканизера или зубара, потпуно свеједно, који опстаје тридесет година са катастрофалном репутацијом, чије “стручно” мишљење неко и даље узима за озбиљно и поред огромног броја незадовољних муштерија. Немогуће, зар не?! Е, па један овакав апсурд може се очекивати само у српској политици. Нестручни људи, демагози и продавци магле владају над поштеним свијетом који својим рукама ствара нешто вриједно помена, а не пропала обећања и шарене лаже, захваљујући којима политичари врло удобно живе на рачун неуке и лаковјерне сиротиње.

Антоније Косановић (Luftika.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *