У Врање на гласање: Никоме потребни гласови Срба са Косова и Метохије
7. децембар, 2023.
Политичко-економска сцена Немачке: „Кочница дугова“ као решење?
7. децембар, 2023.
Прикажи све

Утврђена листа: Ово су кандидати за Награду „19. децембар“

Награда 19. децембар, (Фото: Вијести)

Награда 19. децембар, (Фото: Вијести)

„Награда „19. децембар“, дођељује се сваке године у децембру поводом празника Главног града, за највише заслуге и постигнуте резултате у теоријском и практичном раду и дјеловању у свим областима људског стваралаштва“. Жири за додјелу Награде „19. децембар“ утврдио је листу кандидата за 2023. годину, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Главног града. „Жири за додјелу Награде „19. децембар“, за 2023. годину на челу са предсједницом проф.др Татјаном Нововић и члановима проф. др Мајом Костић Мандић, проф.др Ненадом Вујадиновићем, проф. др Александром Вујовићем, проф.др Вуком Домазетовићем, доц. др Миленом Липовином Божовић, доц. др Мехмедом Ђечевићем, др Момчилом Вуксановићем, др Андријом Микулићем, Вуксаном Симоновићем, мр Милком Тадић Мијовић, Срђаном Дидом Станојевићем и Миодрагом Живковићем, на данашњој сједници утврдио је листу кандидата за додјелу награде “19.децембар”, који испуњавају формално правне услове“, наводи се у саопштењу.

Међу овогодишњим кандидатима су књижевник, писац за дјецу и младе Хаџи Богољуб Бобан Велимировић, Милица Војиновић интерпретаторка традиционалних пјесама и наставник у ЈУ Средња економска школа „Мирко Вешовић“, историчарка умјетности, музејска савјетница и истраживачица у пољу савремене визуелне умјетности Петрица Дулетић,

професорице црногорског – српског, босанског, хрватског језика и књижевности у ЈУ Средњој економској школи „Мирко Вешовић“ Подгорица, ауторке монографије „100 година Економске школе“Анкица Ђуришић и Оливера Рогоњић, писац, пјесник и есејиста Златко Златичанин, умјетник Сретен Калуђеровић, пјесник Илија Лакушић, група Макадам, спортиста Зоран Миловић, Јавна установа „Музички центар Црне Горе“ и архитекта Павле Поповић. „Награда „19. децембар“, дођељује се сваке године у децембру поводом празника Главног града, за највише заслуге и постигнуте резултате у теоријском и практичном раду и дјеловању у свим областима људског стваралаштва“, закључује се у саопштењу.

Б. Р.

Извое: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *