Све је пролазно. Има свој почетак и крај
6. децембра, 2021.
Андреј Тарковски: Ми не знамо како да будемо слободни
6. децембра, 2021.
Прикажи све

Побједа над ДПС-ом је увијек добра вијест

Изборно мјесто у Мојковцу. Фото: РТЦГ

За Мојковац је веома значајно што је изборни резултат јасан показатељ воље већине грађана да њихов град буде ослобођен од ДПС-а. За Мојковац је веома важно што се тиме овај град придружио друштву градова који су се ослободили власти странке која симболизује аутократију, једноумље, корупцију и екстремизам.

Фото: Портал РТНК

За Црну Гору је веома значајно што је побједом демократских снага у Мојковцу настављена серија пораза ДПС-а започета августа прошле године, односно што је настављен побједнички изборни низ демократских снага. То је важно и због чињенице да ДПС у овом периоду покушава да симулира свој „повратак на сцену” и убиједи преостало чланство да ће се вратити на власт, користећи несагласје у парламентарној већини и Влади, и одређену конфузију у народу изазвану тим поводом. Зато је ова побједа користан упут на основни политички орјентир односно подсјетник ко је највећи противник демократске, напредне и помирене Црне Горе.

Висок проценат који је ДПС остварио у Мојковцу упркос поразу, није ствар успона, већ пада, тачније то је дефанзивни трзај аутократије на локалном нивоу. И тај ће проценат, сходно чињеници да је ова екстремистичка партија поражена, временом падати. Ипак, тај проценат представља сигнал већини на државном нивоу, а посебно Влади, да се у смјеру реализовања демократских реформи и развлашћивања корупционашке партије није урадило довољно, односно да се мора урадити више и да су дијалог и промјене неопходни.

Чули смо током кампање, поново, пријетње и висок тон још увијек актуелног предсједника и лидера ДПС-а Мила Ђукановића. Агресивним речником и наступом, покушао је да поврати утисак да је главни ауторитет у држави и да је тријумфализам од августа прошле године пролазан. Резултат га је демантовао. Барјаци слободе који се вијоре у Никшићу, Беранама, те приморским градовима и другим градовима, вечерас се вијори и у Мојковцу. И то је за будућност Црне Горе најважнија информација.

И не заборавимо: Побједа над ДПС-ом је увијек добра вијест.

Лука Радоњић

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *