Српски свет
27. септембра, 2021.
Српски сељак је знао да се слобода не добија на дар, него се за њу бориш и жртвујеш
27. септембра, 2021.
Прикажи све

Александар Вучић и Невена Ђурић (Фото: nova.rs)

Када се Невена Ђурић родила 1993. године у Крушевцу, у Србији је настала крилатица: „Док је будала биће и радикала“.

Баш те године радикалима је приступио млади Александар Вучић, чврсто вјерујући и у будале и у радикале.

Фото: N1 (Илустрација: Лазар Лазић)

Много година касније напустио је радикале, самим тим и пратеће будале, али је проблем што сви они нису напустили њега, него су га пратили у стопу.

И тако је настала Српска напредна странка, импресиван скуп разних безвезњаковића, насталих укрштањем радикала и свих осталих “ала”, па је са СНС настала и крилатица: „Док је безвезњака биће и напредњака“.

Напредњаци су, наиме, особе код којих се цијени све супротно од онога што се не цијени. Кад испаднеш будала, сви напредњаци ти кажу да си геније. Кад испаднеш глуп, сви напредњаци ти кажу да си паметан. Кад испаднеш неталентован, сви напредњаци ти кажу да си талентован.

Посебна част је ако ти такво признање ода лично предсједник Вучић, који је и створио тај специфичан контрасистем вриједности.

Баш такву почаст је прије неки дан доживјела млада Невена Ђурић, знате она што се родила исте године када је предсједник постао радикал, и имала је све предиспозиције да не постане ово што је постала данас. А постала је најталентованије дијете које је предсједник Вучић видео у посљедњих 15, 20 година. Тако да јој спаса нема.

Дакле, најталентованије дијете које је предсједник Вучић видио у последњих 15,20 година – како је поносно изјавио прије неки дан – зове се Невена Ђурић, мастерирала је математику и докторирала на Академији младих лидера СНС.

Њен наступ у емисији „Реч на реч“ на РТС-у, ипак, указује да је вјероватно завршила и убрзани курс за бомбаше самоубице, који је неопходан елемент да бисте били напредњак спреман за ТВ дебате са опозицијом.

Убрзани курс за напредњаке-бомбаше-самоубице и јесте оно што се у Српској напредној странци цијени више од мастерирања математике, јер ако си у истој просторији са неколико типичних примјерака опозиције, па то још снима камера у директном преносу, мораш сваког момента изгледати као да ћеш да се самодетонираш и спасеш Србију & предсједника Вучића од свих зала овог свијета која надиру са свих страна.

Док су је гледали на телевизији како све више тоне у легенду, сви су шокирано понављали: „Невера!“, не вјерујућу у ту блискоисточну појаву која упада у ријеч, урла, дере се, лупа, виче „АВаху екбер“, и математички прорачунато покушава да води емсију која већ има водитеља.

Невена Ђурић (Фото: Фејсбук)

Једино су предсједник Вучић и напредњаци били поносни што је дотична Невера, у ствари њихова Невена, најмлађа народна посланица СНС, мастер математичарка чији се мозак није одлио у иностранство, гдје се одливају сви српски мозгови, већ се одлио у Српску напредну странку. Гдје ти је, руку на срце, најпаметније да се одлијеш јер ће тамо уочити све твоје таленте које нико други није примијетио. Пошто то и нису неки таленти у реалном свијету, више су антиталенти, али је баш зато СНС лепак за буд… Пардон, лепак за будуће генерације.

Слиједи кратак опис најаталентованије младе особе Србије:

„Показала је такву енергију, срчаност која ме је негдје подсјетила на вријеме када сам ја био млад, негдје прије једно 25 година, али она је паметнија и боља од мене. Видио сам нешто што дуго нисам видио, то не може да се научи напамет, мораш да живиш 24 сата и да се онако бориш, да не даш ниједан секунд, да се тучеш за сваки секунд, а да притом не будеш прост, вулгаран, да покажеш енергију. Увјерен сам да ће, уколико буде марљиво радила, бити неко веома важан у нашој земљи у будућности“, рекао је предсједник Вучић описујући какве карактеристике мора имати најталентованије дијете у Србији.

Дакле, ако желите бити најталентованије дијете српског народа које ће постати “неко веома важан у нашој земљи у будућности”, морате:

-не дати опозицији ниједан секунд.

-тући се с опозицијом за сваки секунд.

И, наравно, морате показати енергију напредњака-самоубице који пркосно јуриша на своје противнике уз традиционални узвик “АВаху екбер”, што у преводу са арапског значи “АВах је велики”, и углавном га узвикују колеге бомбаши-самоубице са других дестинација.

Све то се ваљда и изучава на Академији младих лидера СНС, која ће, како из године у годину откривамо, све те напредњачке таленте – од Луке Кебаре па до Невене Невере – морати да промијени име у Академија младих лудара СНС.

Мада највише личи на Академију младих лузера СНС, јер некако је постало правило да нема тог лузера који неће успјети да постане неко и нешто кад заврши ту образовну институцију, гдје аутоматски постанеш талентован ко предсједник Вучић прије 25 година, у вријеме када се вјеровало да док је будала, биће и радикала…

Дража Петровић

Извор: rs.n1info.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *