Обретеније главе Владике Рада
4. децембра, 2021.
Супруга Ивана Брајовића била редован путник државног авиона
4. децембра, 2021.
Прикажи све

Изборе добиле литије и митрополит, а данас најбучнији били невидљиви

У Владу Црне Горе не би смео да уђе ниједан страначки лидер, јер су окружени људима који им аплаудирају чак и када праве глупости, рекао је др Новица Станић на недавно одржаном округлом столу на тему „Одговорно и отворено о проблемима и перспективама Срба у Црној Гори.” Он сматра да би Влада била добра и по мери грсђана ако би поштовала народне пословице “Тиха вода брег рони” и “Договор кућу гради.”

Коментаришући свакодневне спекулације о судбини актуелне црногорске Владе, Станић је рекао: „Мало ли је ако се ова Влада реконструише? И треба да се реконструише, а не да се руши!“ Нагласио је да би требало што пре да се изабере Тужилачки савјет, да се донесу Закони о поријеклу имовине, лустрацији и пребивалишту, као и да се очисти бирачки списак и обави попис. Он је убеђен да од тог пописа неће бити веће победе српског народа.

Лидери ДФ-а, (Фото: Вијести)

Мило Ђукановић је, према његовом мишљењу, 30. августа прошле године признао пораз само зато што је то неко од њега тражио. Данас, тај који је то рекао тражи да се уважи и да се слуша. Станић одговорно тврди да су на тим парламентарним изборима победиле литије и митрополит Амфилохије, а они који су данас најбучнији они су у тој кампањи били невидљиви и то им је највећа заслуга.

Председнику Владе Здравку Кривокапићу је на дан када је изабран послао поруку: „Неће Вам бити лако, јер ће ова Влада бити између две ватре – позиције и опозиције. Зато ће Вам бити потребно пуно дара, жара, мара и пара.“ Време ће показати, рекао је др Новица Станић колико он свега овога има.

Што се тиче парламентарне већине, он је означио Пљевља као пример како Срби наопако раде, како су изгубили највечи бастион српства до 2014. године. „Након победе једне листе 2010, 2014. се праве две против сваке логике, јер је један човек умислио да треба да буде председник општине, а добио је подршку од врха странке која у свом префиксу има реч српска. Изгубили смо, нико није одговарао, јер сви ми који смо се залагали за једну листу смо искључени из странке. На наредним изборима 2016, упркос свему, ми који смо искључени правимо коалициони споразум о заједничком наступу са странком која нас је искључила, трежимо посланичко место, јер је шест и по хиљада грађана гласало за нас. Рекли су нам да не може али да ћемо добити новац. Међутим, тај договор који је био потписан и печатиран никада није испоштован. Сада ти људи хоће да воде Црну Гору?!?“ навео је Станић.

Новица Станић, (Фото: Јутјуб/ТВ Пљевља)

Онај човек који је предао Пљевља 2014. данас је награђен директорским местом у највечем државном предузећу у том граду. Новица Станић тврди да је са седам инжињера отишао у Москву али да нису могли даље од аеродрома, јер нису имали визе! Нису знали да се у Русију, којој је Црна Гора увела санкције, не може без виза.

Подсетио је на још једну горку истину – у Скупштини Црне Горе следеће реченице нису говорили ни Албанци ни Хрвати ни Бошњаци: „Српски национални савјет даје узима паре Бошњацима и Албанцима. Коме треба телевизија коју нико не гледа, радио који нико не слуша и новине које нико не чита?“ Нико се, рекао је Станић, није извинио због ових реченица које је чула цела земља, јер су изговорене пред камерама.

Станић је, на крају, цитирао покојног књижевика Момира Војводића који је имао обичај да каже да не даје пет пара то што је Мило Ђукановић опљачкао земљу, јер су то чинили и многи пре њега, већ да му не може опростити што је поделио и завадио Црну Гору – на српску и антисрпску.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *