Инцко од данас не важи у Републици Српској
13. октобра, 2021.
Зашто предсједник Србије мора лаички да се бави српском ћирилицом?
13. октобра, 2021.
Прикажи све

Моменат због којег се Србија „заледила“: „Владала је тишина…“ (видео)

Драган Стојковић Пикси (Фото: "Данас")

Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, објаснио је новинару Спутњика како је утјешио Предрага Рајковића након кардиналне грешке у завршници првог полувремена против Азербејџана.

Србија је у Београду, у претпосљедњем колу квалификација за Свјетско првенство, надиграла Азербејџан и дошла до побједе од 3:1.

Драган Стојковић Пикси (Фото: „Данас“)

Орлови су доминирали у првих 45 минута, али је у самој завршници дошло до невјероватне грешке младог чувара мреже, који је Азерима поклонио изједначујући гол и изазвао да еуфорија код навијача Србије у једној секунди потпуно ишчезне.

На питање новинара Спутњика шта је рекао Рајковићу у паузи на полувремену, Пикси је одговорио да мјеста за панику није било.

„Искрено, загрлио сам га и рекао сам му да то нема никакве везе, да идемо даље и да ћемо побиједити утакмицу. То је та нека подршка коју тренер треба да да играчу. Сви знамо да је грешка, више не можемо да је поправимо, али имамо довољно времена да исправимо грешке ако се десе“, изјавио је Стојковић.

Селектор је истакао да је и остатак екипе био фокусиран на крајњи циљ и открио атмосферу током паузе.

„И у свлачионици је владала потпуна тишина. Били смо потпуно фокусирани на оно што предстоји у сљедећих 45 минута, тако да је то било заиста за примјер, а то ће вам и играчи вјероватно потврдити“.

Игра и резултат су потврдили његове ријечи, пошто су Орлови наставили да играју доста боље од ривала, те постигли још два гола и мирно привели меч крају.

„Нема места паници, нити сам ја неко ко уноси панику. Ја сам нешто тотално контра тога, ја сам неко ко доноси мирноћу и оно што је потребно играчима. То што говорим вјероватно можете и ви да видите у нашој игри“, подвукао је Стојковић.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *