Бисенић: Изазови пат позиције на украјинском фронту
6. новембра, 2023.
Слободан Селенић – тамне стране ослободилачког рата осјетио на сопственој кожи
6. новембра, 2023.
Прикажи све

Лудило звано Крцко Орашчић је почело

"Крцко Орашчић", (Фото: НПС)

У московском Бољшом театру почело је још једно лудило звано „купи карту за балет Крцко Орашчић у новогодишњем термину“ 

„Крцко Орашчић“, (Фото: НПС)

Игра се овај балет сваки дан, сем 1. јануара, почев од 23.децембра до 7.јануара, неких дана и двапут дневно.

Карте на благајни чувеног позоришта стају између 1500 и 20 000 рубаља (значи, између 15 и 202 евра).

Али, онај ко се дочепа улазнице регуларним путем, сматра се правим срећником, на чему преко сваке мере зарађују препродавци.

Упркос чињеници да се карте продају на име, да свако може да их купи само за себе сама, своју децу и највише једног сродника, и упркос честој интервенцији истражних органа, улазнице за Крцка Орашчића у Бољшом нуде се, без сваког зазора, на Интернету. А цена? 110 000 рубаља – преко 1100 евра!

Балет Крцко Орашчић, тврди руска државна телевизија, игра се у новогодишњем термину (штос је гледати га тада, будући да се прича дешава о Божићу) у још двадесетак московских позоришта, али – Бољшој је Бољшој.

Има их који тврде да је свему крив познати руски балетан и сад педагог Николај Цискераџе. Њему је рођендан 31.децембра и он је, наступајући обавезно тог дана у некој од главних улога у Крцку, од тог балетског догађаја правио славље за сладокусце.

Пре пар година није био такав случај, али сада улазнице за новогодишње издање Крцка Орашчића плану одмах и у Народном позоришту у Београду. То позориште још није поставило распоред представа Крцка, мада је репертоар за прве дане децембра већ објављен. Обично се нуди мање од десет представа.

Хрватско народно казалиште је већ поставило репертоар и за јануар :Крцко Орашчић игра се од 30.новембра до 5.јануара.Укупно 19 представа. Продаја улазница почиње 8.новембра.

Извор: Економске Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *