Кривокапић: Поднијећу кривичну пријаву против Вељовића као грађанин
24. августа, 2021.
Секуловић: У хеликоптеру МУП-а био Башовић и колеге, спроводили редовне активности
24. августа, 2021.
Прикажи све

Кривокапић: Првих дана септембра може бити и до 1.000 заражених дневно

Кривокапић у Никшићу

Институт за јавно здравља процијенио је да би требало очекивати, имајући у виду тенденцију раста обољелих од Цовид-19 , као и карактеристике делта соја, да ће на дан устоличења митрополита број новозаражених бити 1.000 дневно.

То је казао премијер Здравко Кривокапић одговарајући на питања новинара након посјете болници у Никшићу.

Кривокапић страхује од раста броја заражених, (Фото: гов.ме)

-То је једна бројка која се никада до сада није десила у Црној Гори и која треба да забрине све нас. Добили смо податак да је број оних који треба да буду хоспитализовани преко 300, што аутоматски ограничава могућности здравственог система Црне Горе- додао је он.

Како је додао, у додатку тог става Института за јавно здравље стоји једна карактеристика која је “помало чудна да се омогућава да на скуп дођу они који имају дигитални сертификат”.

-Тиме аутоматски уводите једну апсолутну новину – да на отвореном простору, без контроле улаза имате дигитални сертификат. Поставља се логично питање – шта ће вам дигитални сертификат када не можете да контролишете улаз. Улаз се може контролисати на неком затвореном простору, а овдје не постоји могућност да то буде реализовано са таквом препоруком- навео је премијер.

Истакао је да ће пратити ситуацију и сходно њој бити одговорни према сваком грађанину Црне Горе, водећи рачуна да не угрозе здравље нити једног појединца, али и да испоштују обавезу по Уставу – да је право слободе вјероисповјести свима загарантовано и да је устоличење чин који је планиран дужи временски период, као и да протести, уколико их буде, буду под истим условима који важе за све.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *