Црногорски трио у походу на Евролигу
30. септембра, 2021.
Ивановићев простаклук је гори од оног што је рекао
30. септембра, 2021.
Прикажи све

Кад Жељко псује, или тражи рекет или му је угрожен џеп, није до васпитања

Жељко Ивановић и Мило Ђукановић, (Фото: Вијести)

Ко је макар два пута озбиљно прелистао „Вијести“, једном када су биле партијски билтен ДПС-а и други пут сада, када су наручени критичар истог ДПС-а, неће имати проблема да разумије концепцију овог листа, односно пословни резон власника новине Мишка Перовића и његовог главног кербера за егзекуцију, клипана осредњих могућности Жељка Ивановића.

Јасна је ту рачуница, ко не прича нашу причу, па да и посредно зарађујемо на њему, или неће да даје рекет има да га провучемо кроз нашу прљаву машину, односно кроз насловницу и текстове плаво-црне одшампотине коју издајемо.

Кад неко пређе пут од власника новине који је своју насловну страну носио у удбашки кафе „Гранд“ Милану Роћену на одобрење; па до тога да се посљедњих неколико година неукима покушава представити као првоборац демократије и првокритичар ДПС-а, тај је прешао дуг и округао пут. У том кругу може да стане свашта – читав један Жељко Ивановић, приде и надимак МУ.

Жељко Ивановић и Мило Ђукановић, (Фото: Вијести)

И када би, рецимо, Миливоје Катнић, или како га овај буздован зове Мурињо, само овлаш прелистао имовинске картоне њега и његових пајтоса из концерна; или да прелиста новине из времена најжешће трговине на берзи акцијама наших, кроз ваучерску приватизацију опљачканих предузећа и текстове о томе, могао би лако посумњати, и не би то била удаљена сумња, да су овај и његови компањони волшебно, онако миловски и дрипачки, намакли макар по неколико стотина хиљада еура. А ако би се ту мало озбиљније загребло у непокретну и имовину породице, браће и сестара, било би ту милиона највише послије њима узорне „прве фамилије“.

Е, ето тај и такав Жељко, као свако просто и убого чељаде које када се засити и докопа великих пара помисли да је чудо, да све зна и умије, и да и Светоме Петру може сасути у брк све што му падне на ум, сад држи банак свима у Црној Гори и региону.

И такав Жељко са зоо надимком изађе одважно међу људе и окрене ноздрве к сунцу ко ован-угич о Илину дану и прти улицом као да је исписник, ни мање ни више него Рада Томова. А оно обични нус производ и продукт тродеценијске владавине његовог господара Мила.

Жељко Ивановић, (Фото: Принтскрин/Нова С)

И сад да се ико разуман чуди што тај облик живота има слободе да бљује и пљује на кога год стигне ко се не крсти пред његовим новчаником.

Несрећни Жељко, не чуди ме што ти кевћеш пут његове светости патријарха Порфирија. Из твоје визуре то је и природно и очекивано. Овај коме љубе руку, они који су прочитали више књига него што си ти видио зелених новчаница, свој је живот, немјерљиво вриједнији од твога, поклонио вјери у Бога и добру сваког чељадета на земљи, па и твога, убоги. Ти си, насупрот њему, сав свој сироти живот, малу моћ и своју велику грамзивост, посветио само свом задњем крају. Због тога је природно да ти њега не разумијеш. Поклоник корита не конта сокола.

Једнако ти, иако немам њихов благослов, у њихово име опраштам и јед који усмјераваш ка митрополиту Јоаникију. Како неко ко није могао да контролише саливацију пред Милом може разумјети Порфирија и Јоаникија? Како некога кога једино омами мирис какве заогњене отаве, као тебе и твоје авлијанере Брана и Срдана, може дотаћи мирис тамјана и свјетлост жишка? Некоме је жижак у срцу, а вама у новчанику, или цигари.

Много ти је у свијету гада, говорио је Селимовић. Али, гдје ја тебе мучим са тим кад си ти мијешао Маркса и Хераклита, мој новнинару фабрички из „Дакића“.

Мирко Пламенац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *