Опасности роботизације друштва
15. децембра, 2021.
Марко Миљанов као јунак (из) својих анегдота
15. децембра, 2021.
Прикажи све

Џаба вам хиљаде Меморандума,ако нијесте спремни да записане вриједности живите

Потписивање меморандума, (Фото: Вијести)

Потписивање меморандума, (Фото: Вијести)

На стотине оваквих и сличних Меморандума потписано је у Црној Гори. Све што је записано је у равни пуке декларитивности, јер поједини актери споразума су се у потпуноати сасвим супротно понашали од принципа које данас промовишу. Првенствено мислим на представнике партија мањинских народа. Да им је било стало до вриједности које данас промовишу, не би славодобитно гласали и понашали се приликом доношења „Закона о слободи вјероисповјести…“ Није су их забринуле ни масовне литије, а нијесу показали ни добру вољу током гласања за измјене и допуне наведеног закона.

Легитимно и је похвално што мањинске партије бране и заступају интересе свога народа, али је више него проблематично и спорно, њихово плебисцитарно сврставање на једну страну, када су питању „црногорско-српски антагонизми“. То упорно годинама чине. Џаба вам је хиљаде Меморандума и декларација, уколико нијесте спремни да записане вриједности истински живите.

Пуну подршку Меморандуму је пружила СДП. Чему подршка, кад у тексту нема оног што Драгиња свакодневно експонира, да су Срби у Црној Гори посрбице. Тако Вам је кад универзалним вриједностима помирења и суживота пружају подршку, они који у врху своје партије имају декларисане шовинисте!

Потписани меморандум, (Фото: Вијести)

Божидар Касалица

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *