„Демократија“: Како америчка влада купује новинаре „Вашингтон поста“ и „Њујорк тајмса“
3. септембра, 2021.
Дијалог је пут ка бољем разумијевању оног другог
3. септембра, 2021.
Прикажи све

Доминго након седам година поново у Београду

Пласидо Доминго, (Фото: Јутјуб, принтскрин)

Један од најзначајнијих оперских уметника данашњице Пласидо Доминго, након седам година од последњег концерта у Београду, имаће нови сусрет с престоничком публиком 8. септембра уз Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије на стадиону Ташмајдан, преноси Танјуг.

Тако ће славни шпански тенор бити један од ријетких страних музичара који ће имати гостовање у Београду током пандемије, а на истом месту је почетком јула имала концерт оперска дива из Летоније – Елина Гаранча у сведеном извођењу опере „Кармен”.

Репертоар програма у оквиру затварања фестивала Белеф биће сачињен из арија и дуета богатог опуса Вердијевих, Пучинијевих и Маскањијевих опера, које ће Пласидо Доминго изводити са сопранима Аном Пироци из Италије и Маријом Јелић из Србије, која је недавно наступила управо са споменутом Елином Гаранчом.

Радио-телевизија Србије има ексклузивно право снимања цјеловечерњег музичког спектакла, а Симфонијски оркестар РТС-а овом приликом ће свирати под супервизијом бугарског диригента Диана Чобанова, генералног музичког директора државне опере у Пловдиву, ангажованог и као диригент ХНК-а у Загребу и главни гостујући диригент у Народном позоришту у Београду и Новом Саду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *