Суд одлучио: ФСЦГ да одржи нову скупштину
11. децембра, 2021.
Конструкција/Реконструкција/Деструкција
11. децембра, 2021.
Прикажи све

Далибор Каварић: Како доживљавам Ђедов аманет

Благослов митрополита Aмфилофија, свим главарима и шефовима партија на власти, написан дрхтавом руком на самртној постељи у његовој својеручној, писменој изјави воље, у потоњим часовима живота, јесте да се у свим искушењима и око свих питања главари договоре и сагласе, а да не руше и не скрнаве, свету народну жртву и страдање.

Митрополит Амфилохије (Радовић). Фото: Архива

Митрополит у свом, светом, писменом завјету, тражи од свих да буду спремни, и на одрицање, и ако треба, и на жртву, и на повлачење са одређене функције или дужности, ако је то у датом тренутку у интересу народа, државе и цркве. (Подсјећање на светога зетскога краља Јована Владимира који је жртвовао и поклонио своју главу за свој народ).

Поштујући свету Ђедову вољу и аманет да сви будемо спремни и на личну жртву, ја лично сам спреман да одмах, повучем кандидатуру у тужилаштво, и да је понудим било коме, ко одговара демоктартском фронту и другим партијама власти. Свако, онај, од лидера власти, којој год партији да припада и како год да се представља, а ко инсистира искључиво на својој и партијској самовољи, гордости, искључивости и не поштује Ђедов аманет и благослов; да буде спреман да поднесе и личну жртву, тај не поштује и не ради ни за Цркву, ни за народ ни за државу, већ искључиво за свој стомак, за свој новчаник, за свој кабинет, репрезентације, за своју партију и за своју гордост и сујету.

Адвокат Далибор Каварић

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *