Они који подрже ДПС-ову иницијативу врше тешку издају народне воље
11. децембра, 2021.
Далибор Каварић: Како доживљавам Ђедов аманет
11. децембра, 2021.
Прикажи све

Суд одлучио: ФСЦГ да одржи нову скупштину

Зграда ФСЦГ-а, (Фото: Вијести)

По пресуди од 10.децембра, коју је добио Портал РТЦГ, захтјев ФСЦГ је преурањен, и није достављен доказ, сем тврдњи тужиоца, да би спровођењем рјешења инспекције, наступила штета која се не би могла надокнадити.

ФСЦГ је након одлуке инспекције најавио жалбу Управном суду, али је сада и ту донијета одлука која омогућава да се скупштина понови.

Пресуду је донијело вијеће састављено од Фадила Кардовића, Светлане Радошевић и Војина Лазовића.

Зграда ФСЦГ-а, (Фото: Вијести)

Инспекција је у јуну забранила одржавање Изборне Скупштине због уочених неправилности, али је и поред тога Скупштина одржана, а за предсједника Савеза крајем јуна реизабран је Дејан Савићевић.

„Обавјештавамо јавност да је Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе, дана 15.новембра 2021. године, донијело Рјешење којим је жалба Фудбалског савеза Црне Горе, изјављена од стране ФСЦГ против рјешења Управе за инспекцијске послове – Одсјека за инспекцију за спорт од 24.августа 2021. године, одбијена као неоснована“, пише у саопштењу Управе за инспекцијске послове.

Како су рекли, пошто је рјешење Управе за инспекцијске послове – Одсјек за инспекцију за спорт, којим је Фудбалском савезу Црне Горе наложено одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ- Сјевер, постало извршно, то даље значи да ће се управно извршење рјешења спровести по службеној дужности.

„На начин што ће се приступити извршењу истог сходно члану 59 став један Закона о инспекцијском наџору. Прецизније, овај орган ће у даљем поступку извршити инспекцијски наџор у Фудбалском савезу Црне Горе, сходно Закону о инспекцијском наџору, Закону о спорту и Закону о управном поступку, те предузети даље мјере и радње из своје надлежности, како би се до краја испоштовале одредбе прописане позитивним прописима“, закључено је у саопштењу.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *