Теорија завере: Хоће ли бити филма по омиљеном роману убице Џона Ленона?
25. септембра, 2023.
„Бољи живот“ поново у Црној Гори
25. септембра, 2023.
Прикажи све

Божовић: На УЦГ нудимо знање, развијање способности за критичко промишљање

Ректор УЦГ Владимир Божовић, (Фото: УЦГ)

„На УЦГ нудимо знање, развијање способности за критичко промишљање и распламсавање страсти ка науци. Остало ћемо препустити вама”, рекао је ректор УЦГ-а

Владимир Божовић, (Фото: Вијести)

Сви таленти којима су студенти обдарени немоћни су без снаге упорног и марљивог рада, поручио је ректор Универзитета Црне Горе (УЦГ) Владимир Божовић.

Он је бруцошима пожелио добродошлицу на УЦГ, наводећи да се придружују заједници која има снагу да мијења свијет и ствара дух времена.

На УЦГ нудимо знање, развијање способности за критичко промишљање и распламсавање страсти ка науци. Остало ћемо препустити вама”, рекао је Божовић.

Он је казао да ће се на УЦГ трудити да бруцоши интелектуално и академски узрасту уз најбоље које држава може да понуди.

Поред њих, како је навео Божовић, студенти на УЦГ имаћете прилику да чују и ријеч истакнутих академика из иностранства, па и нобеловаца.

Вјерујемо да ћете у тако подстицајном окружењу изузетних људи развити самоупоуздање за највише домете”, рекао је Божовић.

Он је казао да су, да би прескочили нека ограничења, и за малу земљу попут Црне Горе, потребне велике идеје.

Такве идеје за суштинске помаке, убијеђени смо, могу се родити једино међу вама”, додао је Божовић.

Он је истакао да за сваки успјех на универзитету и након њега постоји један кључни састојак – упорност.

Сви таленти којима сте обдарени су немоћни без снаге упорног и марљивог рада. Будите захтјевни према вашим професорима, али и према себи. Kад год помислите да сте дошли до свог лимита, увијек постоји корак више, онај којим се крчи пут до несвакидашњих резултата”, рекао је Божовић.

Он је бруцошима савјетовао да, без обзира што се у времену у ком живе преиспитују темељи друштва и улоге човјека у њему, не забораве да је “човјек мјера свих ствари“.

Ви сте та мјера и остаћете то и сјутра, без обзира на то која технологија буде заузимала неке просторе које смо до јуче сматрали ексклузивно нашим. Ваш карактер, односно труд и преданост ће бити темељ за ваш пут ка звијездама”, поручио је Божовић.

Он је студентима пожелио да им тај пут буде испуњен љубављу и пријатељствима за цијели живот.

Извор:  vijesti.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *