Божовић: На УЦГ нудимо знање, развијање способности за критичко промишљање
25. септембра, 2023.
Kако доживjети стоту
25. септембра, 2023.
Прикажи све

„Бољи живот“ поново у Црној Гори

Још мало о РТЦГ. Има разлога. Неко, врло мудар, досјетио се да нам на црногорској националној телевизији понуди неки садржај из Србије који неће личити на неку хорор-хегемонију у којој „Срби једу малу ђецу“ или бар „спаљују цијелу Црну Гору“ уздуж и попријеко.

Пише: наш стални дописник са Дивљег запада Милија Тодоровић (у улози Гарија Купера)

Kренуо је квиз са Ђуричком и бројним музичким и глумачким асовима, а од прије неки дан гледамо репризу „Бољег живота“, легендарне серије која нам је свима остала у лијепом сјећању.

Умјесто да сад крећемо у идеолошку контра-офанзиву и телевизијски разобличавамо све „комитске“ лажи о Србији и Београду, које су пласиране управо са РТЦГ у протеклих пар деценија, много је било паметније, управо, емитовањем овакве серије, подсјетити ширу јавност на београдске садржаје уз које смо сви заједнички уживали. И ми, као и наше бабе и тетке. Да, да, и оне тетке и стрине које сада „комутију“ и туже за Миловом фотељом. 

Гига Моравац, Емилија, Kостоломац и екипа подсјетиће нас, умјетно и ненаметљиво,  како смо сви једном били људи, који су се београдским глумцима смијали и плакали са њима, као са својим најрођенијим. И то не зато што је то неко осмислио, него зато што је то тако природно.

Срећни људи у Црној Гори, због „Бољег живота“ из Србије.

До читања у наредном броју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *