Након договора ДФ-а и Демократа „прва“ и ”друга фамилија” на апаратима
16. септембра, 2021.
Цетињске барикаде против црногорских грађана
16. септембра, 2021.
Прикажи све

Здравку, Дритану и Алекси опомена, а Милу шклемпа по ушима од амбасадорке САД

Џуди Рајзинг Рајнке (Фото: Твитер)

Амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке отворено и јасно је данас позвала и власт и опозицију да ставе по страни све разлике и да се посвете евроатлантској будућности, као путу који су изабрали за Црну Гору.

Џуди Рајзинг Рајнке и Здравко Кривокапић (Фото: GOV.ME)

Амбасадорка од Кривокапића, Бечића и Абазовића тражи да испуне обећање које су дали прије годину да ће задржати Црну Гору на евроатлантском курсу.

Ђукановић је добио још јаснију поруку, дирекну пацку која, када се са дипломатског преведе на свакодневни говор значи – батали протесте по улицама и распиривање подјела и ради у интересу државе.

„Тражим од предсједника Мила Ђукановића и друге опозиоционара да политичке разлике ставе по страни и раде у јавном инетресу“, поручила је Рајзинг Рајнке.

„Моја порука је и за власт и опозицију – евроатлантска будућност је пут који сте сви изабрали. Нађите области у којима можете да напредујете, као заједнички циљ. Избјегавајте питања која ће изазвати дугорочну поларизацију и подићи тензије. Посљедња дешавања требало би да буду позив за буђење за све оне који једноставно желе мир и проспертитет“, рекла Рајзинг Рајнке на представљању студије Дигиталног форензичког центра “Улога Русије на Балкану: Случај Црне Горе”.

Џуди Рајзинг Рајнке и Мило Ђукановић (Фото: Твитер)

Амбасадорка је казала да САД подржавају успостављање дијалога власти, опозиције и цивилног сектора који би водио ка западном путу.

„Али, међународна заједница не може да жели западну будућност за Црну Гору више него што то она жели сама за себе. Будућност државе зависи од народа Црне Горе. Сједињене државе су уз вас, као партнер, пријатељ и савезник али тежак посао на путу евроатлантске будућност морају да обаве грађани“,казала је Рајзинг Рајнке.

Истакла је да „фокус треба да буде на економији, образовању, стављању пандемије под контролу а не на политици“.

„Фокус не треба да буде на питањима која дијеле, попут цензуса, који заговарају они који се надају да ће додатно да подијеле народ на нас и њих. Њихов добитак је губитак ове државе“, рекла је америчка амбасадорка.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *