Никола Варагић : Подјела Европе
4. септембра, 2021.
Ђукановић дошао на Цетиње да преузме команду над операцијом рушења државе?
4. септембра, 2021.
Прикажи све

Виландер о Новаковим шансама за Календарски слем

Новак Ђоковић, (Фото: Архива)

Матс Виландер, некада први тенисер света, сматра да је Новак Ђоковић на добром путу да освоји календарски гренд слем.

Швеђанин је коментаришући Новакове прве мечеве на УС Опену, рекао да га је импресионирао Новаков фокус на резултат у прва два кола.

„Медији су му помогли јер је добио много питања како успева да остане концентрисан. Објаснио је пре неки дан сопствени механизам и чини ми се да га то држи у садашњости. Могли бисмо да га питамо како се носи са притиском освајања календарског слема, али је чињеница да покушавамо да схватимо шта он ради из дана у дан да одржи тај фокус. Мислим да је публика била љубазнија према њему у другом колу и верујем да ће Новак добијати све више и више подршке од публике, јер сви желе спортски догађај на коме се пише историја. Што буде био ближи људи ће бити узбуђенији“, сматра Матс.

Он је убеђен да би Новаково освајање календарског слема било добра ствар за тенис.

„Он већ има ‘Новак слем’, сва четири турнира заредом, али не у календарској години. Серена Вилијамс је стигла до ‘Серена слема’. Ко зна, можда једног дана престанемо да причамо о календарском слему. Нећемо ако Новак буде успео у томе, јер ће га то одвојити од осталих и сврстати у круг са Родом Лејвером“, закључио је Виландер уз опаску да је Новак, од чланова ‘велике тројке’, најкомфорнији на сва четири слема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *