Ко је Ливерпулово чудо Бајчетић?
29. новембра, 2021.
Пет сценарија за 11. децембар
30. новембра, 2021.
Прикажи све

УРАган незадовољства

фото : ИН4С

Сала УРЕ у

Тврдња групе лидера партија условних побједника да ће ГП УРА с ДПС формирати нову Владу поприма замах у међусобним порукама унутар јавности, које се јавно не објављују јер иде напето исчекивање расплета који може имати елементе трагедије. Ако се то случајно деси, наравно да за то неће сносити одговорност ГП УРА јер она не одговара за гласачко тијело коалиција ЗБЦГ и оне окупљене око Демократа.

То гласачко тијело је тражило свргавање Монструма било којим политичким начином и чување власти да се Монструм евентуалном смицалицама не врати назад у власт. Дакле, за такав неповољни расплет ситуације одговараће за то пред јавношћу, прије свега лидери коалиције ЗБЦГ а дјелимично и Демократа. Услиједиће ураган незадовољства гдје шансе немају да убиједе јавност да нису апсолутни кривци који су проћердали све што се могло проћердати.

Тридесетогодишњи губитници свих избора, а сви избори су били покрадени, на што вајни „лидери“ нису имали одговор, једва су вољом ГП УРА преведени у условне побједнике и то нису знали да цијене.

Њихове личне амбиције, а оне се своде на пар небитних министарских места, су ставили изнад воље литијског народа Црне Горе, православних Срба и Црногораца, и баш их брига што сваки вид повратка Монструма к власти значи увећавање могућности грађанског рата у Црној Гори који је једва избјегнут, и брисање свих мјеста по дубини које су добили, што је најмањи проблем.

Никога више неће интересовати њихова политичка судбина нити губитак мјеста који им је просто поклоњен. Могуће је да још постоји шанса да се такав слијед догађаја не деси. Лијепо би било да се на крају баладе призову свијести јер ће последице по њих бити јако неповољне.

Њихов је проблем недостатак такта, мудрости, политичке скромности у домену реалних могућности које политика компромиса нуди. Ту „славодобитност“ тзв. лидера да ће наћи кривца ако све сруше и врате Монструма на власт, као што су увијек налазили кривца у другима а не у себи, могу лијепо „окачити мачку о реп“.

Наравно, свима ће само бити жао народа који ће можда опет бити враћен у просторе пакла на земљи, који ће опет у очају кренути на исељавање, трпјети иживљавање одвратне и нехумане власти. Дакле, да ипак мало сачекамо прије него што крене баражна паљба гњевне јавности Црне Горе по онима који нису знали како искористити кључни, преломни, одсудни моменат за народ, Цркву и државу.

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *