УРАган незадовољства
29. новембра, 2021.
Како смо од протеста дошли до приче о грађанском рату?
30. новембра, 2021.
Прикажи све

Пет сценарија за 11. децембар

Чланови коалиције ЗБЦГ, (Фото: Вијести)

Коалиција ЗБЦГ је тражила од осталих странака већине да се до 10.12. изјасни о смјени владе. Мене интересује шта ће бити 11. постоји неколико сценарија.

Чланови коалиције ЗБЦГ, (Фото: Вијести)

1. ЗБЦГ, можда Демократе, и ДПС са сателитима оборе владу, али онда настаје велика мука, ко ће обезбиједити 41 посланика за избор нове владе.

2. Можда може ЗБЦГ уз помоћ Демократа, и мало вјроватно, са мањинама да формирају нову владу, што ни западњаци не би дозволили.

3. Да ДПС са сателитима и мањинама предложи нову владу, а западњаци им дозволе да обезбиједе пар посланика из садашње позиције.

4. да УРА формира мањинску владу подржану од ДПС-а и сателита.

5. заборавља се да мандатара предлаже Предсједник државе, на предлог Скупштине, колико знам он на то није обавезан, може предложити другог кандидата, и онда се иде на изборе, а избори одгпварају само опозицији.
Кривокапићева влада би била у техничком мандату до нових избора, или избора нове владе, у међувремену, сви функционери запослени по дубини иду кући.

Све опције су на столу, мислим да се мало превише заиграло, и да нико не зна како ће се ова прича завршити. Тим прије, што се спрема формирање 3-4 нове странке, и сам Бог зна како ће све то изгледати на следећим изборима

Миле Лазаревић

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *