Ингмар Бергман или о проналажењу смисла
3. август, 2023.
Црна Гора раскинула уговор о лобирању у САД
3. август, 2023.
Прикажи све

Шта се дешава у телу када не пијете алкохол месец дана?

Алкохол, (Фото: Mashed)

Алкохол, (Фото: Mashed)

Без обзира на то да ли пијете често или тек понекад наздравите, изненадићете се када сазнате колика могу бити здравствена побољшања уколико месец дана апстинирате од алкохола. „Постоје многа здравствена побољшања која се дешавају као резултат уздржавања од алкохола током 30 дана. Док су неки специфични за појединце, многи су универзални, као што је на пример спавање, које се значајно побољшава, затим памћење, имунитет који је јачи, а истовремено се смањује ризик од рака“, рекла је Ешли Лоб Блесингејм, суоснивач и директор људских ресурса у центру „Лајонрок рикавери“, а пише „Хелтлајн“.

  Неки људи, имају и користи у вези с кардио-васкуларним системом, али и губитком тежине. „Све у свему, након четири недеље, имунитет, памћење, расположење, видно су бољи, али је и кожа чистија, а импулсивност и промене у понашању су такође неке од предности одустајања од алкохола на кратак временски период“, рекао је др Лоренс Вајнштајн, главни лекар у Америчком центру за зависност.

„Постоје и неуролошке предности апстиненције од алкохола. Неки од њих могу се приметити у року од недељу дана од престанка, али су много видљивији након месец дана“, рекао је Вајнштајн. Стање трезвености током месец дана може да прекине циклус зависности, али може људе да натера да се помире са одређеним емоцијама које су прикриване конзумирањем алкохолног пића. „Требало би прекинути зачарани круг и створити дуготрајно искуство апстиненције које ће показати мозгу да је идеја одржива. Поред тога, људима даје довољно времена да преиспитају свој однос са алкохолом и покушају да поставе јасније границе“, рекла је Ешли Лоб Блесингејм.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *