Узгој мака у наглом паду у Авганистану: да ли је то добра вест?
5. новембра, 2023.
Пописивачко самоубиство
5. новембра, 2023.
Прикажи све

Српски џудо- право чудо!

Протекли дан је био врло успјешан за наше џудисте који су покупили злато и сребро на Европском првенству у Монпељеу. Српски џудиста Немања Мајдов освојио је златну медаљу пошто је у финалу у категорији до 90 колограма савладао олимпијског шампиона Грузина Лашу Бекаурија. Џудисткиња Марица Перишић освојила је сребрну медаљу у категорији до 57 килограма

Немања Мајдов, (Фото: European Judo Union)

Српска џудисткиња је у финалу поражена од Рускиње Дарије Курбонмамадове, која се такмичи под заставом неутралних спортиста.

На путу до финала Марица је релативно лако савладала четири противнице.

У четвртфиналу је показала је да је врхунској форми. Два пута је мајсторски бацила на бок домаћу такмичарку Францускињу Сару Леони Сисик.
После више од девет минута борбе у полуфиналу савладала је и Немицу Сеију Балхаус.

А Немања Мајдов је у првој рунди на казне елиминисао је Белгијанца Карела Фобера. Затим је бацањем за ваза ари победио Немца Јохана Ленца. У четвртфиналу је после првог минута златног продужетка нашао начин да савлада Мађара Кристијана Тота.

Велику психичку снагу која га краси, Мајдов је поново показао у завршници. При крају полуфиналне борбе у моментзима када је имао две казне, сјајном техником положио је на леђа Михаела Жганка, словеначког џудисту копји предствља Турску.

Финале је био велики окршај протв Лаше Бекаурија најбољег светског борца у катогорији до 90 килограма. Драматичан меч решен је у петом минуту златног продужетка након што је српски џудиста још једним бравурозним бацањем нашао начин да савлада олимпијског шампиона

Немања Мајдов је 2017. године у Будимпешти освојио златну медаљу на светском првенству, па је овим одличјем из Монпељеа објединио наслове светског и европског шампиона.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *