Алистер Крук: Пројекат Украјина и геостратешке последице
25. маја, 2022.
Емотиван дан у Паризу – Цонга завршио каријеру
25. маја, 2022.
Прикажи све

„Прописи су прописи“, а попис!? (ВИДЕО)

Предлог закона о попису повучен је из техничких разлога, саопштио је министар финансија Александар Дамјановић. 

Александар Дамјановић (Фото: gov.me)

Дошло је до промјене уредбе у организацији Владе, тако да је то техничко повлачење. Највећи дио тих закона ће се вратити у парламент са новим предлагачима. Тако да повлачим све шпекулације да се предлог закона повукао из неких других разлога, осим техничких − казао је он.

Ето, помало све личи на филм „Ко то тамо пева“, на славну епизоду с ловцем који јури аутобус. Када га најзад сустигне, кондуктер, кога глуми славни Павле Вујисић, не допушта ловцу да уђе у аутобус, већ га упућује да трчи даље, до станице, још 200 метара. „Прописи су пропис“, вели.

Па да. Појаснио је министар још детаљније заврзламе око техникалија.

Влада Црне Горе је 12. маја донијела одлуку да из скупштинске процедуре повуче 26 предлога закона који су достављени парламенту од стране бивше владе и бивше администрације. Ради се о техничком повлачењу предлога закона, како би се највећи дио тих закона поново вратио у парламент, овог пута  са новим предлагачима јер је дошло до промјене уредбе о организацији у раду Владе, односно до промјене министара − рекао је Дамјановић.

Да, да. Могла би се направити још једна филмска аналогија, као у филму „Чудо невиђено“, оно, када лик којег глуми Бата Стојковић, објашњавајући како је дошло до потопа каже: „Поткрала се мала грешка“.

Технички гледано, министар је у праву.

Милован Урван

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.