Ћеранић: Балканске земље „Б лига“ – ЕУ их не жели, али их и не да Русима и Кинезима
20. септембра, 2021.
Ко то тамо, јако лоше глуми?
21. септембра, 2021.
Прикажи све

Представници мањина у Владу свакако, али нипошто ови са Миловог канабеа

Инсистирање партија власти да партије мањина имају учешће у Влади- што је употријебљено као облик енормног, непотребно жестоког притиска на ГП УРА- није било добро промишљено рјешење јер оно може довести до изненадног обрта.

Наиме, мањинама припада четвртина власти по Уставу, а то значи и министара и амбасадора и функција по дубини.

Умјесто да се та мјеста покрију припадницима тих народа који су били жестока опозиција Ђукановићу, партије власти су тражиле да то буду представници партија које су фанатици Ђукановића и који не силазе с његовог канабе.

Мило Ђукановић (Фото: DW)

Како је међународна заједница, тачније амбасаде, дала прво рјешење које је прихватљиво свима осим лидерима партија побједница, сљедеће рјешење ће сигурно бити лошије јер ће у Владу ући жестоке присталице Монструма и учесници Владе прошлог режима.

Дакако, ово је само предочавање могуће друге варијанте која може имати и трећу- да ГП УРА и партије мањинских народа, у некој следећој „преломној ситуацији“- добију подршку ДПС-а за формирање мањинске Владе без „партија побједница“.

Чак у овој, теоретској, наизглед немогућој варијанти могућег развоја ситуације, а ништа није немогуће што је логично, рекло би се да је несмотреношћу „отворена Пандорина кутија“ без потребе.

Политика је реалност могућег.

Уосталом, видјећемо…

Могуће и кисјела лица.

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *