Огласио се Лазар Царевић: Очекивао сам реакцију савеза, лицемерје селектора
14. јун, 2023.
Од Достојевског до Николе Пашића: Чији је руски Истанбул
14. јун, 2023.
Прикажи све

Поука и порука владике Григорија о Јокићу и Ђоковићу

AP Photo/Jack Dempsey, Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Владика Григорије испратио је успехе Николе Јокића и Новака Ђоковића у последњих неколико дана, а тим поводом огласио се на друштвеним мрежама.

AP Photo/Jack Dempsey, Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ђоковић је у недељу освојио 23. гренд слем титулу и то на Ролан Гаросу, а Јокић је у ноћи између понедељка и уторка са Денвером постао шампион НБА лиге и МВП финалне серије.

Због Јокића и Ђоковића многи су се запитали како једна „мала“ држава као што је Србија може да изнедри две спортске легенде као што су њих двојица.

Управо због таквих прича, огласио се владика Григорије.

„Помало ме нервира што се многи питају како једна мала земља од седам милиона становника може да изнедри вансеријске спортисте.

Прво, Срба који не живе у Србији има макар дупло више, а друго, важније и болније, јесте заборав милиона Српкиња и Срба који су у 20. веку насилно и прерано послани у смрт. Да тога није било, колико би се генерација до сада родило? Kо уме да рачуна, питање није тешко.

Можда ме то наглашавање бројке од (свега) седам милиона нервира и зато што не верујем у смрт, нити у то да су они што су под земљом мртви. Усудио бих се рећи да баш они својом оноземаљском егзистенцијом више утичу на ову стварно задивљујућу појаву којој сведочимо годинама.

Иначе, моје мишљење о ускогрудом национализму је као и о ограниченом безбожништву – јако лоше. Али ово изнад рекох као Србин који верује у Бога живих“, написао је Григорије на Инстаграму уз слику Јокића са ћерком Огњеном, док је на следећој слици Новак са пехаром у Паризу.

https://www.instagram.com/vladika.grigorije/?utm_source=ig_embed&ig_rid=72596638-5528-4a51-b3bb-ee714ae4db47

Извор: nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *