У Црној Гори се тјеше да живе у „Горском вијенцу”, а не у филмовима Живка Николића
27. септембра, 2021.
Какав је епилог избора у Русији?
27. септембра, 2021.
Прикажи све

Потребна нам је револуција

Швајцарски тенисер Роџер Федерер изнео је своје мишљење по све гласнијем питању односа између играча и медија, односно, јавности.

О томе је Швајцарац говорио поводом свега што се десило Наоми Осаки у последње време и њеног угроженог психичког стања, како је рекла, због комуницирања са новинарима.

Роџер Федерер, (Фото: АТП)

„Тужно је када видите да се тако нешто догађа. Стрес је огроман. Много тога се дешава и због друштвених мрежа… Током првих десет година моје каријере није тога било, имао сам само званични сајт. Међутим, онда су се појавиле друштвене мреже“, рекао је Роџер.

„Уз то, ситуација са медијима мора да се размотри поново. Један сам од спортиста који је имао највише конференција. И увек је исто. Увек. Мислим да играчи, организатори, новинари треба да седнемо и разговарамо, да видимо шта би одговарало свима. Потребна нам је револуција. Или бар унапређење онога што сада имамо“.

На крају је позвао на веће разумевање за професионалне спортисте.

„Не могу да замислим почетак каријере уз друшветене мреже, немам представу како бих се са тиме изборио. На сваких 10 лепих кометара, долази бар један негативан и то је онај који привлачи највише пажње. Ситуација је ужасна. Треба упамтити да су тенисери спортисти и професионалци, али и људска бића такође“, закључио је Федерер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *