Ка Његошевом коначном почивалишту, 2. дио (ВИДЕО)
16. децембра, 2021.
Сахрањени земни остаци др Божидара Бојовића (ВИДЕО)
16. децембра, 2021.
Прикажи све

Понашање врха политичких партија условних побједника

Војин Грубач, (Фото: Архива)

Понашање врха политичких партија условних побједника: меркантилност и непотизам који демонстрирају је поуздани знак да до стварања новог политичког система у Црној Гори неће доћи у дужем периоду.

Војин Грубач. Фото: Архива

Дакако, народ и јавност желе, прије свега, потпуну демонтажу старог режима политичког сатанизма, али, истовремено, стварање новог, хуманијег, ефективнијег система власти. Партије побједнице намјеравају да стари, меркантилни, ускопартијски систем продужи постојање. Тачније, без сатанизма али с несретном праксом: Сјаши Курта да узјаше Мурта! Зато се и дешава да потпуно блиједи ликови с офуцаном партијским књижицом имају предност током формирања нове власти у односу на најбоље непартијске личности.

Аутор карикатуре Бојан Јокановић. Извор: ЛЕУТАР

Пракса по којој партије побједнице, које су освојиле 51 одсто гласова на изборима узимају за своје партијске кадрове 100 одсто функција је катастрофална. У „најбољем случају“: Освојили сте 51 одсто гласова, дајте партијским кадровима 51 одсто функција, а остало препустите непартијском кадровима који су вас гласали или учествовали у рушењу старог режима политичког сатанизма.

Јер, нису вас гласали само партијски кадрови којима дијелите функције, много је више, неупоредиво више, оних других које сте таквим меркантилним, несаборним, дискриминаторским понашањем елиминисали из битних структура друштва а опет ћете тражити њихове гласове, њихов политички утицај, да подрже и вас и сопствену дискриминацију!? То није нормално! Или јесте!?

Опет, имамо случајеве да одлична партијска личност не може добити челно мјесто у некој институцији, јер је та функција додијењена другог партији!? Дакле, неадекватна дискриминација и у сфери партијских кадрова. То тако неће моћи. Можда ће неке нове партије и политичке структуре понудити гласачима бољи, хуманији, ефективнијег систем управе државом и расподјеле власти, а ако неће тада су промашили тему својим оснивањем. Зато је вриска политичких структура да су „добили мало функција“ депласирана и смјехотресна. Прије ће бити да су умишљени ликови себе лоцирали под „стакленим звоном“ гдје обитавају у самохипнози не желећи видјети да постоји реалан свијет око њих изван њиховог партијског сљепила и егоизма.

У тој функционерској еуфорији и хистерији не виде да их то може политички погубити, да их утицајна и моћна међународна заједница може „замијенити“ само из једног разлога ‒ да би им „охладила главе“. То што би такав потез значио њихову политичку трагедију и трагедију народа који је једва збацио тродеценијски свирепи режим, који је све радио да зарад опстанка изазове и грађански рат ‒ њих мало интересује, изгледа.

Ако се све поново преврне, јасно је шта ће се десити народу и Цркви. Биће: Добро дошли у нови круг пакла!

Укратко, или се мијењајте и сабирајте најбоље што Црна Гора има: сад, моментално, или ће се десити општи потоп уз јецаје, бол, патњу, вриску и сузе.

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *