Ђоковић одбранио трон
14. маја, 2022.
„Антифашизам” у епохи сумрака истине и морала
14. маја, 2022.
Прикажи све

Отворени Балкан кроз затворени дил Вучића и Раме

Предлог резолуције је на дневни ред покушала да стави опозиција предвођена Салијем Беришом, бившим премијером који (природно) жели да поквари односе актуелног председника Србије и премијера Албаније.

Сали Бериша, (Фото: Exit)

Иако су у Албанији многи видјели једину свијетлу тачку на Балкану што се тиче става о геноциду у Сребреници, бојим се да ће се разочарати када ситуацију погледају из овог угла.

Као прво и најважније, посланици албанског парламента нису гласали против Резолуције о геноциду у Сребреници, већ није усвојен дневни ред на којем је она била.

Проблем је настао због медијске интерпретације и сензсционалистичких наслова који нам се сервирају, а ми их узимамо здраво за готово…

Албански парламент, (Фото: Anadolou Agency)

Наиме, предлог резолуције је на дневни ред покушала да стави опозиција предвођена Салијем Беришом, бившим премијером који (природно) жели да поквари односе актуелног предсједника Србије и премијера Албаније.

Еди Рама је то одмах и похитао да каже. Оптужио је бившег премијера да жели да науди садашњој владајућој већини тј. њему. а између редова можемо да прочитамо сљедеће: Рами тј. Албанији никако није у интересу да изгласа такву резолуцију. Не само због голе егзистенције већ и због одговорности према заједничком покровитељу. Он из Србије захваљујући “Отвореном Балкану” добија основне животне намирнице по веома приступачним цијенама и има отворену границу са КиМ и то једноставно не жели да угрози.

Тако да ово није никакво “албанско херојско дјело” већ пуки дил Раме и Вучића, немојмо се заваравати.

Филип Драговић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.