Кад се Мираш одрекао Цетиња и нудио комунистима за паре
16. септембра, 2021.
Након договора ДФ-а и Демократа „прва“ и ”друга фамилија” на апаратима
16. септембра, 2021.
Прикажи све

Оливер Стоун: Да није било Путина, Русија би била вазал САД

Владимир Путин, (Фoтo: Спутњик)

Предсједник Русије Владимир Путин спријечио је да се Русија претвори у „вазала“ Сједињених Америчких Држава, рекао је познати амерички режисер Оливер Стоун.

Владимир Путин (Фoтo: Спутњик)

„Сједињене Америчке Државе су могле да буду партнер Русије, али то се није догодило због новца. На Вол стриту су одлучили да Русију треба освојити, преузети бизнис. Појавили су се сви ти олигарси. Путин је почео да се супротставља томе, да штити земљу. Да није било њега, Русија би била уништена, претворила би се у америчког вазала“, рекао је Стоун у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Према његовом мишљењу, да је Русија постала њихов „вазал“, то би било горе за цио свет, па и за саме Сједињене Америчке Државе, јер би постајале све „моћније, претвориле би се у тиранију“.

„Нико не би требало да има превише моћи. То је само закон природе – мора постојати баланс“, истакао је он.

Владимир Путин (Фoтo: Спутњик)

Како је додао, Русија и САД могле би да сарађују у борби против ковида 19, као и у производњи „чисте енергије“, користећи, између осталог, нуклеарну енергију Русије.

Истовремено, режисер сматра да су САД заинтересоване за постојање спољног противника како би снабдијевале наруџбинама свој огромни војно-индустријски комплекс. У тој улози су биле земље попут Венецуеле, Ирана, Кубе.

„Зашто оне не могу да се зауставе? Зато што је у игри велики новац. Новац и споразуми. Није ствар у Русији. Да није Русије, пронашли би другог непријатеља“, појаснио је он.

Како је раније саопштено, Стоун се још у децембру прошле године вакцинисао руском вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ ( Sputnik V).

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *