Упристојите се и демонтирајте лоповску хоботницу, иначе ће да ради она мотка
16. септембра, 2021.
Оливер Стоун: Да није било Путина, Русија би била вазал САД
16. септембра, 2021.
Прикажи све

Кад се Мираш одрекао Цетиња и нудио комунистима за паре

Мираш Дедеић (Фото: Objektiv.rs)

Мираш Дедеић, „поглавар“ непризнате Црногорске православне цркве, одрекао се Цетиња још давно, иако га данас са својим присталицама „брани“ од „окупације“ и „Цркве Србије“.

Мираш Дедеић (Фото: Принтскрин/РТС)

Такође, показао је колико је спреман да сарађује са тадашњим комунистичким властима у потказивању тадашњег митрополита Данила.

То се види из писма које је Мираш Дедеић 11. фебруара 1985. године упутио тадашњем потпредсједнику СИВ-а Божидару Тадићу, а објавио га је публициста Јован Маркуш на свом Фејсбук профилу.

„Желио сам да се сретнем поново са Вама, није ми се пружила прилика због Ваше презаузетости. Желим да Вас извијестим да сам поново у иностранству наставио рад на прикупљању историјске грађе о Црној Гори.

Садржај писма које је Мираш Дедејић упутио Божидару Тадићу (Фото: Јован Маркуш/Фејсбук)

Уколико Црногорску академију интересује грађа из историје Црне Горе, Србије, Далмације и Албаније, могао бих им помоћи уколико желе моју сарадњу, наравно уз новчану надокнаду, јер су микрофилмови и ксерокопије изузетно скупи. За Ваш научни рад, уколико је потребна моја помоћ, ја сам Вам на располагању“, пише Дедеић.

Поента писма ипак је у пост скриптуму.

„П. С. Са Цетињем немам, нити желим имати било какве везе, а о цетињском владици припремам рад из кога ће се објелоданити његова личност“, одриче се Мираш црногорске престонице и нуди да поткаже тадашњег владику комунистичким властима.

Извор: Спутњик

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *