Ајнштајнов рукопис вриједан 11,6 милиона евра
25. новембра, 2021.
Прошлост Рио Тинта баца сјенку на наде Србије у литијумску револуцију
25. новембра, 2021.
Прикажи све

Немудрост и нетактичност ће вратити ДПС тамо гдје су били 30 година

Ник Ђељошај, (Фото: Вијести)

„Мањине да иду са ГП УРА и да имамо и двије грађанске партије. Али ДПС неће моћи да буде дио те Владе. Нека је подржава, али не као што ДФ подржава ову, јер нам таква подршка не треба. Подржите нас да остваримо законска рјешења и све оно што тражи од нас ЕУ. Да затворимо поглавља 23 и 24, да више никад немамо овакав извјештај ЕК. Позивамо УРУ – мањинске партије су спремне да подрже њеног лидера да буде нови премијер. Ова сам размишљања подијелио и на састанцима са међународним представницима.“

Да подсјетимо, овај предлог изнио је Лидер Албанске алтернативе, Ник Ђељошај, гостујући у емисији „У сред сриједе“ на Градској телевизији.

Ник Ђељошај, (Фото: Вијести)

Интересантна је погрешна перцепција побједе на парламентарним изборима 30. августа, иако је очито да је једини побједник на њима био Запад преко ГП УРА. Запад је одлучио шта ће бити. А то је да „партије побједнице“ могу дати подршку концепту ГП УРА у рушењу Монструма а заузврат добити мјеста по дубини, промјену спорног закона о вјероисповијести и бољу ситуацију за преузимање градова на локалним изборима.
Реално гледано, то је била одлична понуда ако се ово вријеме посматра као прелазно, што и јесте. А што се тиче демонтаже старог система, то се ради споро и поступно, да се не би изазвао конфликт због силе коју и даље посједује стари режим.
Рекло би се да се ради о „Плану Б“ међународне заједнице гдје ће се са три гласа ГП УРА направити нову Владу послије које ће бити нова расподјела мјеста по дубини, амбасадорских и слично. У којој неће бити ДПС-а, али која одговара ДПС-у јер ће ојачати паралелни систем власти и уз себе имати гласове партија мањинских народа за усиљење те власти.

Дритан Абазовић (Фото: Влада Црне Горе)

Немудрост и нетактичност појединих партија условних побједника поново ће их вратити тамо гдје су били тридесет година. У запећак система којем су стремили пуном силом из непознатих разлога. Уколико амбасаде успију протјерати Ђукановића са мјеста шефа ДПС, патрљци ДПС-а ће бити искоришћени за сваку следећу власт.

Тако би се могла завршити једна етапа наде која је исхитреношћу и нестрпљењем преврнула ситуацију у неповољним правцу.
Е сад, нема потребе жалити за онима који никад у својој историјској пракси нису имали осјећај одговорности већ су их носили импулси меркантилности, егоизма и самољубља.

Политика је реалност могућег и максимално искоришћавање могућности у датим оквирима.

Датим!

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *