Православље је на ивици великог раскола
24. новембра, 2021.
Орбаново дистанцирање од Кине
24. новембра, 2021.
Прикажи све

Наложено одржавање нове изборне скупштине ФСЦГ

Дејан Савићевић, (Фото: Б92)

Како наводи Управа за инспекцијске послове у саопштењу, Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе, је 15. новембра ове године донијело Рјешење којим је жалба Фудбалског савеза Црне Горе, изјављена од стране ФСЦГ против рјешења Управе за инспекцијске послове – Одсјека за инспекцију за спорт од 24.08.2021. године, одбијена као неоснована.

„Имајући у виду наведено, рјешење Управе за инспекцијске послове – Одсјек за инспекцију за спорт, којим је Фудбалском савезу Црне Горе, наложено одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова ФСЦГ – Сјевер, постало извршно, што надаље значи да ће се управно извршење рјешења спровести по службеној дужности, на начин што ће се приступити извршењу истог сходно члану 59 став 1 Закона о инспекцијском наџору“, наводе у Управи за инспекцијске послове.

Како појашњавају тај орган ће у даљем поступку извршити инспекцијски наџор у Фудбалском савезу Црне Горе, сходно Закону о инспекцијском наџору, Закону о спорту и Закону о управном поступку, те предузети даље мјере и радње из своје надлежности, како би се до краја испоштовале одредбе прописане позитивним прописима.

Дејан Савићевић, (Фото: Б92)

Подсјетимо изборна Скупштина Фудбалског савеза Црне Горе за мандатни период 2021-2025 одржана је крајем јуна у хотелу „Рамада“ у Подгорици.

Повјерење Скупштине за обављање функције предсједника Фудбалског савеза Црне Горе добио је тада Дејан Савићевић.

Изборној Скупштини ФСЦГ присуствовало је 27 делегата, а поред Савићевића у изборној трци учествовао је и Јован Калуђеровић, који није присуствовао сједници, тврдећи да се ради о безакоњу и тражећи да се изборни поступак поништи због, како је тврдио, бројних нерегуларности.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *