Правда за Дритана
11. септембра, 2021.
Сам против свијета
11. септембра, 2021.
Прикажи све

На Цетињу је могао избити оружани сукоб

Посљедњи велики успјех Министарства унутрашњих послова (МУП) је акција полиције на Цетињу, гдје смо показали јединство и способност за дјеловање у најкомпликованијим околностима с минималном штетом. Успјели смо да заштитимо и уставна права грађана и заштитимо јавни ред и мир, казао је за Вијести, министар Сергеј Секуловић.

Говорећи о оставци након преса премијера Заравка Кривокапића и одговорности након дешавања на Цетињу, Секуловић каже да напуштање функције за њега „уопште није релевантно питање“.

„Фотеље нијесам жељан, нити ћу се за њу грчевито борити“, поручио је Секуловић у интервјуу Вијестима.

фото : РТЦГ

Коментаришући информације ДФ да их је премијер обавијестио да је у току акције био државни удар и на Цетињу и у Влади, Секуловић тврди да је све вријеме „поступао у складу са законом и својом савјешћу“.

„Немам жељу да се китим перјем и од себе правим хероја, као неки. Мислим да ће вријеме показати да је моје размишљање те ноћи било исправно. Срећом, оно до краја неће бити потврђено у пракси, јер се није десило нешто што су многи жељели да се деси“, рекао је Секуловић.

Он је потврдио да је на Цетињу могло да дође до употребе ватреног оружја с могућим преливањем немира на остатак Црне Горе, те да су такве биле процјене и Управе полиције и АНБ-а.

Кад је у питању аудио-снимак на ком се чују рафали, Секуловић је рекао неспорно тврди да су чауре пронађене.

„Ту бих се зауставио, јер би све мимо тога што бих казао било неозбиљно, а могуће и незаконито с обзиром на то да су у току истражне радње. Пустимо надлежне да одраде свој дио посла“, рекао је министар.

Казао је и да ј одређени број људи био снабдјевен гас маскама што, према ријечима министра, указује „на озбиљност намјере да дође до одређеног сукоба с полицијом“.

Извор : Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *