Бијенале архитектуре у Венецији: О правди, идеологији и власништву
30. мај, 2023.
Слободан Антонић: Византијска „коб“ Руса и Срба
31. мај, 2023.
Прикажи све

Kнежевићев „Амбасадористан“

На предстојећим изборима у Црној Гори глас грађана тражиће и Милан Kнежевић који предводи листи коалиције НСД и своје, некакве, „народне“ партије социјалиста, како ли?

Пише: наш стални дописник са Дивљег запада Милија Тодоровић (у улози Гарија Купера)

Тај господин, који политичку активност упорно своди на циркус и виц, истовремено се жели приказати и као један од лидера Срба у Црној Гори. Овим, свјесно или не, он српско питање поистовјећује са својим кловновским наступом, и тиме га прилично дискредитује. Тако се бар мени чини.

Својим посљедњим говором у Београду, на митингу подршке Александру Вучићу, манифестовао је елементарну политичку непристојност, па је о својој држави ружно говорио у другој, и то на тему проблема који једнако постоји и у једној и у другој земљи.

Наиме, на бини у Београду, Kнежевић је поспрдно описивао утицај страних амбасада на политичке токове у Црној Гори, као да је то феномен непознат у Србији, и као да има намјеру да се кандидује у Србији, за неку од СНС посланичких клупа, а не за народног посланика у држави Црној Гори.

Е сад, кад човјек боље размисли, ово прво би му боље пристајало. Нека се јави у амбасаду Србије и мислим да неће бити никаквих проблема.

До наредног читања у новом броју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *