Литвански пробни балон Европске уније
7. децембра, 2021.
Гладијаторски лајк црногорског реиса
7. децембра, 2021.
Прикажи све

Једно велико ништа

Мило Ђукановић са осталим представницима ДПС-а, (Фото: Градски портал)

Него, да се осврнем кратко на овај „изборни успјех“ ДПС-а.

Суфи мудрост каже: кад те потјера невоља не бјежи – боље да те стигне одморног него уморног.
Ђукановић је држао у заробљеништву државу, и њу смо некако отели, макар је и не умјели чувати. Држећи себе у самоизолацији у међувремену ради најбољи посао до сада; тлачи властиту партију и иживљава се над њеном судбином. Заиста, има ту и небеске правде. Наводним подмлађивањем уствари је упропастио њен опоравак и то дугорочно. Они који су одабрани да је подмладе веће су политички застарели, са софтверским могућностима са краја деведесетеих. Натјерао је људе да личе на њега, да прате његов аудио-визуелни идентитет и сада та екипа само клонира њега и давно потрошену политику покушавајући да је оживи својом младошћу. Нажалост, процес је кренуо очекивано наопако.

Мило Ђукановић са осталим представницима ДПС-а, (Фото: Градски портал)

Одбрана неодбрањивог се наставља и биће све мучније. Оправдања типа „остали смо појединачно најача партија“ подсјећа на неке од нас од прије деценију ипо – “ најјачи опозициони субјекат“! Истини за вољу, заразан је тај ехо ондашњег доба јер и данас међу нама има многих који вјерују да не треба мијењати политике него људе по општинским одборима. Било која стара и зарђала политика, корозираће, међутим, и коју год младу и лијепу главу. Политике су проблем, а онда узрочно-посљедично и људи ма какви били.

На крају, само једна јасна слика, симболична и најупечатљивија међу многим. ДПС на Цетињу није срушио ни руски ни српски свијет. Није било хибридног напада из Патријаршије или из Митрополије. Примитивно и петпарачко прекрштавање СПЦ у Цркву Србије Ђукановићу је донијело једно велико ништа. Моћни ДПС Цетиња пао је пред хистеријом колегинице Драгиње, која без обзира на ујчевину, више личи на „комиткињу“ него Ђукановић.

Суфијева мудрост, а био је егзотичан лик из давних студентских дана, гласи: не иди у шуму кад су сви твоји једва дочекали да побјегну из ње.

Додајмо: ко не умије са ватром и водом најсигурније му је уз централно гријање, а њега, одавно, има свугдје, па и у затворима. У Централном је најцентралније.

Горан Даниловић

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *