Да ли послије гасне, Европи пријети и нафтна криза
14. маја, 2022.
Изгледи Косова* за чланство у Савјету Европе
14. маја, 2022.
Прикажи све

Да ли нам политичари, част изузецима, могу објаснити смисао свог учешћа на литијамa

Можда ти „наши“ вајни „лидери“ мисле да су литије: холивудски спектакл, молитвени доручак или епизода ријалити шоуа гдје се показује скупоцена гардероба и осмијех политичара украшен керамичким зубима?

Литијa у Подгорици, (Фото: Вијести)

Да ли нам политичари, част ријетким изузецима, могу објаснити разлог или смисао свог учешћа на литијама, поготово они политичари који су себи пришили еполете „лидера“!?

Можда ти „наши“ вајни „лидери“ мисле да су литије: холивудски спектакл, молитвени доручак или епизода ријалити шоуа гдје се показује скупоцена гардероба и осмијех политичара украшен керамичким зубима?

Збиља, што ће им да долазе на литије када у свој политички живот и рад ништа од литијског духа нису унијели?

Чак, напротив- све што раде је дијаметрално супротно литијама и литијском духу.

Не само да им је понашање у политици антилитијско, већ је и: аморално, неодговорно и антимудро, односно крајње рушилачко по резултату у својој коначници.

У обичном животу, рецимо, пракса показује, да за „лидере“ постоје људи само своје партије и више нико.

Елем, можда би зато осим црквених ваљало организовати и „партијске литије“, па да свака партија покаже своју „паству“ и свој „народ“ (изван којег „нема другог народа“), и своје керамичке зубе!?

На концу, ко су и шта су видјели смо у њиховим „филму о литијама“: то су „холивудски глумци“ гдје су литије Они.

И више никога ту нема, бар тако мисле, „осим неких небитних статиста“ који глуме „масу“ у масовним сценама „спектакла“ за неки нови скаредни филм о литијама у продукцији и изведби „наших“ јадних и чемерних политичара.

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

2 Comments

  1. ВСБ каже:

    Ту су да се представе као заштитници и заслужници опстанка СПЦ у ЦГ. Гадови. Никaкве иначе, везе они немају с Црквом, ни духовне, ни традиционалне. Када они славе верске празнике – то чине као да је 29. новембар, као Јајце и свињокољ. Да се накркају, наждеру, помену своје заслуге и одглуме вернике. Примитивни фолиранти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.