Пропали шеф бившег режима за наук свима који челом желе „достићи небеса“
7. новембра, 2021.
Коме смета Гидеон Грајф?
7. новембра, 2021.
Прикажи све

Историја-Новак престигао Сампраса!

Новак Ђоковић је пласманом у финале Мастерса у Паризу обезбедио прво место на крају године на АТП ранг листи по рекордни 7. пут, чиме је престигао свог идола Пита Сампраса.
Ђоковић је предалеко побегао Данилу Медведеву (имаће 10.540 без титуле, 10.940 бодова са победом у финалу) и осигурао да ће на крају 2021. бити испред свих у светском тениском поретку.

Новак Ђоковић, (Фото: Данас)

Победа против Хуберта Хуркача значи да ће Србин престићи Сампраса,тенисера који је уз Новака једини до сада шест пута био први на крају сезоне.
Новак је пре ове године завршавао као први 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 и 2020. године, па је сада усамљен на првом месту, док су иза Сампраса са по пет пут Роџер Федерер, Рафаел Надали Џими Конорс.
Подсетимо, српски тенисер је претходно рекао да му је главни разлог доласка у Париз управо то да осигура прво место на крају године, па ће сада растерећено играти у финалу Берсија, као и на Завршном турниру у Торину и у Дејвис купу.
У борби за трофеј Новак ће играти против бољег из окршаја Медведева и Звереваа уколико освоји Париз од Надала ће вратити рекорд по броју освојених мастерса, јер су тренутно обојица на 36.
Такође, Новак у Паризупокушава да дође до шесте титуле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *