Његошу
1. јун, 2023.
Бојић: Парадигма суноврата судске власти
1. јун, 2023.
Прикажи све

Грубач: Ситуација на Космету води ка смјени власти у Србији

Ситуација на Космету могла би у продужетку приче лако довести у наредних неколико мјесеци до смјене власти у Србији. Огромне фрустрације народа око Космета закономјерно ће довести до указивања прстом у кључног српског кривца (албанске знамо), који је:

– указујући Србима да не излазе на локалне изборе на Космету довео до административног губитка а вјероватно и агресивног, успјешног оружаног преузимања српских општина од стране Приштине која према том народу има непријатељски став. И, дакако, тешког понижења и безнађа које потом том народу сљедује.

Који је масовно, аутобусима одвезао Србе са Космета на свој тужни контрамитинг да би „Албанци искористили прилику“, како рекоше?! Није ваљда да је агресивна Приштина искористила прилику која им се- савршено сервирала из Београда!?
То се није могло претпоставити никако!? Изненађење, веле?

 Елем, да су најжешћи албански лобисти на Западу који припадају реду „јастребова“ правили најгори сценарио, не би бољи могли направити од: српског бојкота локалних избора на Космету и њиховог одвлачења на контрамитинг у Београд.

Те двије политичке космичке глупости је управо урадио званични Београд и то, да трагедија буде већа, у најтежој геополитичкој ситуацији на планети!?
Збиља, зар креатори контрамитинга нису имали довољно присталица у вишемилионском Београду и његовом окружењу да дођу и присуствују том скупу, него су морали у критичној ситуацији масовно извести Србе са територије Кисмета да би отпочео оружани напад!? Ако нису имали, тада им владавина неће бити дуга јер проценти добијени на прошлим изборима у оваквим околностима губе сваки смисао. Још ако се покаже да је повлачење Срба са Космета била режија за оружани упад и инциденте да би се тиме створио алиби за зауставаљање протеста у Београду у стилу „ви митингујете док народ страда“ – то би тек била потпуна, суштинска трагедија садашњег режима.

За Србију би био спас да се брзо створи нова политичка сила од сјајних економиста и интелектуалаца које Србија има те да, попут Покрета Европа сад у Црној Гори, крене темељно рушење политичких фигура у српској власти и опозицији, јер су они очито сазрели за стратешко „метлање“.бДакле, очекујмо да ће се нова политичка сила ускоро појавити у Србији у овом критичном моменту историје. То се, запросто, мора десити!

На другој страни, партије у Црној Гори који су политички партнери данашњег режима у Београду, позивају народ да реагује на последице мучних, тешких и сурових догађаја на Космету а не на грубе политичке грешке које су, као узроци, лоцирани управо у Београду!? Тачније, посипају се пепелом! То излажење из реалности најбоље демонстрира носилац листе ДФ-а на овим изборима који је умислио да је поп или владика па „позива на литију у Никшићу“!? Ако је већ убијеђен да је поп, онда је боље било да је позвао Нккшићане на политички парастос онима који су грубим политичким грешкама довели косметске Србе у просторе патњи страшног пакла и на руб Апокалипсе.

Војин Грубач

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *