Kако упокојити вампира?
30. мај, 2023.
Новак после побједе: Косово је срце Србије, стоп насиљу!
30. мај, 2023.
Прикажи све

Грубач: Народ никад не гријеши

Илустрација (Фото: adf.org)

Двије политичке револуције, које су се десиле у Црној Гори на последњим локалним и предсједничким изборима, избациле су ПЕС на највишу политичку орбиту, док су: условни побједници, као и они поражени 30.августа 2020. године (ДПС и сателити) кренули у тешко задрживи пад рејтинга.

Илустрација (Фото: adf.org)

Гласањем за ПЕС, грађани су на тим последњим изборима коначно дотукли ДПС и његове сателите али и порушили све фигуре на политичкој шаховској табли, што је било исправно јер су тиме ефектно реализовали своје огромно незадовољство и указали политичарима оштрицу свога мача.

Преоштрог мача, то се видјело.

У трећој политичкој револуцији, која ће се ускоро десити на ванредним парламентарним изборима, видјећемо нову политичку реалност коју ће својим гласањем непогрешиво одсликати грађани Црне Горе.

Ипак, ако посматрамо тенденције, на тим изборима би највећа жртва могао бити, претходним изборима тешко рањени ДФ, чији „лидери“ и даље „тумарају као гуске кроз маглу“ и не знају „у којем космосу живе“, што је тужно и трагикомично.

Тужно и чемерно, јер је ДФ важна политичка организација у коју уложен труд хиљада људи, самим тим и држави и народу потребна али у другом издању, у новој комплектацији врха партија које ту коалицију чине.

Јер, данас се води „мртва трка“ по питању који је „лидер“ гори: НСД-а или ДНП-а, те ко је од њих више угробио политичку организацију на чијем се челу налазе!?

Једно је јасно, од њих је сигурно био гори лидер ПзП, чија га је политичка суманутост на предсједничким изборима ставила у ранг тешког губитника јер је на њима отворено подигравао кандидатури сада палог, несрећног и до суза утученог ексдиктатора Ђукановића.

Лидере крњег ДФ-а тешко ће спасити одлазак из коалиције шефа ПзП-а, јер се они даље баве неважним питањима и пласирају чудне изјаве и бескрвне демагогије које нису привлачне гласачима ДФ-а.

О каквом паду ДФ-а је ријеч, показаћемо на примјеру Никшића.

На изборима 2020. године коалиција ЗБЦГ је у Никшићу освојила 18.048 гласова а на локалним изборима, гдје је ДФ уложио невјероватне ресурсе, Марко Ковачевић је добио 12.363 гласа; да би се „крешендо“ десио на предсједничким изборима гдје је Андрија, Мандић добио 7.822 гласа. Дакле, губитак 10.000 гласова за кратко вријеме а истовремено иде прича „лидера“ ДФ како је раст Европе сад био захваљујући гласовима ДПС-а!?

Елем, то може бити тачно само уколико су се гласачи ДФ-а који су окренули леђа тројици несмјењивих „лидера“ колективно укрцали на огромни крузер и сада се налазе на вишегодишњем путовању око свијета.

Умјесто да послије предсједничких избора шефови НСД и ДНП поднесу оставке и брзо формирају ново руководство ДФ-а они се и даље кочопере и изигравају ведете.

Нема сумње, ДФ уопште није конкуренција ПЕС-у јер им није „до кољена“ што показује реалност и све анкете.

На, другој страни, конкуренција ДФ-у може бити Лепосавић и трио Вукшић-Милачић-Дајковић јер је очито да ДФ тешко може задржати тенденцију пада, коју поткрепљују „црне слутње“ анкета, а ти гласови морају отићи некоме.

Елем, не би било чудно да се у финишу кампање ти гласови ипак преточе Лепосавићу који је у ауторској емисији Ирене Татар прије неко вече заблистао, демонстрирао стручност и политички баланс али и показао блистави интелект и спретно политичко сналажење које нисмо раније видјели, рецимо када је као министар морао политички паметно и мудро одбранити своје позиције, што се није десило за дивно чудо!

То што Лепосавић тада није нашао модел виспрене одбране и ефектоног напада, имајући такав надмоћни интелект и даље остаје енигма!? То му остаје и даље као знаменити минус!

Ипак, по степену корисности и нових политичких намјера и визија, Лепосавић доминира над оба „лидера“, скупа узевши, садашњег крњег ДФ-а.

Како ће народ оцијенити, да ли је садашње представљање Лепосавића и његов изузетни потенцијал довољан за његово лансирање у парламент или не, остаје отворено питање.

Јер, народ никад не гријеши и сваком ће на изборима дати тачно по заслугама.

Зато, нека се труде још двије недеље, да се не би „слагале фаце“ у стилу Ђукановића на дан инаугурације, када се није могло тачно оцијенити из којег сектора пакла му престрављене мисли долазе.

Извор: Војин Грубач/Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *