Дан примирја у Првом светском рату
11. новембра, 2021.
Како је пропао покушај опозције да сруши владу Зорана Заева
12. новембра, 2021.
Прикажи све

Ескобарова подршка црногорској влади

Ескобар на састанку са Кривокапићем, (Фото: U.S. Embassy Podgorica)

Замјенкик помоћника државног секретара за Европу и Евроазију, Сједињених Америчких Држава, Габријел Ескобар је у званичној посјети Црној Гори, у току које се састао са премијером Здравком Кривокапићем, предсједником скупштине Алексом Бечићем као и са министром финансија Милојком Спајићем.

Ескобар на састанку са Кривокапићем, (Фото: U.S. Embassy Podgorica)

Ескобар је на састанку подстакао премијера Кривокапића да задржи фокус Владе на реформама неопходним за убрзање приступања Црне Горе ЕУ и охрабрио снажнију економску интеграцију региона. Сједињене Америчке Државе стоје уз све који подржавају суверену, инклузивну и грађанску Црну Гору

Разговарао је и са предсједником Скупштине Бечићем како би подстакао реформу тужилаштва и изборних закона. Изразио је и забринутост Сједињених Америчких Држава због пописа који може подићи националистичке тензије. Посланици Скупштине Црне Горе морају да раде заједно против корупције и на унапређењу јавног интереса.

Потврдио је снажну поруку пројектима „Црна Гора ради“ и „Европа сад“, написао је на Твитеру министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић.

„Након сјајног састанка прије двије неђеље у Сједнињеним Америчким Државама данас сам и у нашој Црној Гори разговарао са америчким изаслаником за Западни Балкан, Ескобаром. Економија и бољи животни стандард грађана Црне Горе били су у фокусу нашег разговора: потврдио је снажну подршку пројекту ‘Црна Гора ради’ и програму ‘Европа сад’ који одражава реформски, развојни и праведни нацрт буџета за 2022. и нагласио неопходност нулте толеранције на корупцију за нове инвестиције“, написао је Спајић.

Он је истакао да за бољи живот грађана и реформе које доносе добро Црне Горе имамо пуну подршку Сједињених Америчких Држава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *