Тробојка
22. јануар, 2024.
Александар Живковић: Сумрак екуменизма
22. јануар, 2024.
Прикажи све

Душко не само да обећава већ и условљава

Фото: N1

Године успјешног боравка у избјеглиштву изгледа да дају за право „банкарској побјегуљи“ да са обећања, односно, из дефанзиве пређе у вишу фазу активнијег ђеловања или тзв. офанзивну игру са органима гоњења, онима који га потражују да се одазове институцијама система, односно, судским властима државе Црне Горе.

Фото: N1

Његово петогодишње лобирање није, за сада, дало очекиване резултате, за повратак у Црну Гору, односно, покушај да нађе политичаре који би му притекли у помоћ да га аболирају за радње које му се стављају на терет, још из времена режима његовога „пријатеља Мила“!

У крајњем, тај покушај који је, макар једном мјесечно, долазио из Лондона „in live“ завршио се изгледа по њега неуспјешно, јер да је другачије, не би, ваљда, тако несмотрено дао изјаву за црногорску јавност, односно, прије свега онима који су брину за његов „легални“ боравак у „сигурном и безбједном Лондону“!?

Душко сада не само да обећава већ и условљава свој долазак у њему много вољени Монтин(иј)егро, зборављајући да ово више није та његова и његовога пријатеља Мила приватизована држава, већ држава Црна Гора, која неколике године покушава да нормализује стање у институцијама система у којима је царовао нерад и организовани криминал на високом државном ниво!

Па да цитирамо, његову смишљену поруку онима којима би га хтјели привести правосудним органима: „Ја ћу да се предам, да дођем и да ми се дозволи да улазим и излазим из Црне Горе, да се јављам редовно кад треба према договору који бих постигао с тужилаштвом. Ја немам зашта да одговарам, нигђе нисам био одговорно лице ни у банкама ни у тим компанијама“! „А све доказе које имам против Мила Ђукановић и које сам изнио до сада и пријавио спреман сам да дам“, (по)тврдио је Kнежевић.

Наравно, по савјетима његовога адвокатског тима, поручио је и да не жели да буде заштићени свједок и да нема „за шта да одговара“!? Међутим, судија В. Радоњић је имао другачије аргументе, рекавши: „(…) да СДТ не може дати ниједном окривљном или оптуженом обећање да неће бити ухапшен“! Такође, навео је да у Kнежевићевој ситуацији „имамо више рјешење о одређивању пртивора више националним и међунардним потјерницама“, по којима ће се он „морати лишити слободе и ставити у притвор (…)“!

Kако године брзо пролазе! Ма, оне просто речено, лете! Баш прије неки дан протече пета година од како објавих свој први текст о „банкарској побегуљи“, Душку из Лондона, односно „патолошком лажову“, како га назва његов пријатељ Мило, који ни под разно не признаје за пријатеља Ди Kеја или Душка Kнежевића, наравно професора и доктора наука, власника Атлас банке и ко зна још којих све фирми, некретнина, компанија, финансијских „удруга“ на европском и свјетском нивоу итд. и тсл.

Само у тој 2019. години објавих пет текстова о њему. Зар је (било) мало? Наставих да пишем о њему све до данас, укупно 17 текстова. Испуних дато му обећање да ћу о њему писати све док не покаже „велику плаву торбу из које Мило узима новац“, како нам је обећавао и тврдио да је у посједу тако јаког „крунски доказа“ са којим ће послати свога пријатеља у Спуж, јер обојица не могу бити заједно, а на слободи, у Црној Гори!?

А шта то би до дана данашњега? Ништа или боље речено више од тога: „ја (никада) не лажем“! И тако би! Са обећања, послије дугих пет година боравка у избјеглиштву, у његовом безбједном и сигурном Лондону, Душко нам сада шаље услове свога доласка које његова држава пропала монтенегринска треба да му обезбиједи и гарантује „да улази и излази из Црне Горе“ онако како се њему прохтије, односно, договоре и са тим он буде задовољан! У противном неће долазити!? А треба да знамо колико нам је неопходан и не само држави, институцијама, па и грађанима, а богме и онима који га жељно очекују, јер су већ много година без посла све чекајући да им дође и запосли! А он, Душко, ни зашта није одговоран, јер „нигђе нисам био одговорно лице“, наравно „ни у банкама ни у тим компанијама“!? Можда би Душко и успио да је остала монтенегријска корумпирана држава његовога пријатеља Мила!?

Дакле, послије дугих обећања Душко сада прелази на условњавања и то никога другога него државу, односно, њене надлежне институције које, гле чуда, још увијек за њим трагају или боље речено имају активних „више националних и међународних потјерница“! Оне њему ама баш ништа не могу нити му нешто значе, сем што не може слободно да долази у Милову Црну Гору односно Монтен(иј)егро, којему је био „златни спонзор“, наравно и Д(р)ПС-у!

Ето, шта се све може очекивати од „златних спонзора“, који су некад имали визију и знали гђе треба улагати да би им се многоструко исплатиле инвестиције!

Знао је Душко бити добар тактичар и стратег, који стрпљиво борави у њему сигурном и безбједном Лондону! Међутим, изгледа да му је главни крунски доказ „велика плава торба…“ почео трулити, односно, да га је негђе изгубио па почиње са уцјенама о своме доласку и предаји црногорским државним институцијама! А боље би му било да је свој боравак искористио за дуго лијечење, нешто слично оном Световом у Београду, које траје одвећ дуго, а потраживање за њим застаријева 2026. године!

Ма не брине мене „банкарске побегуље“ начин сналажења и избегавања одговорности за оно што је чинио спонзоришући свога пријатеља Мила и цијели Д(р)ПС, већ се само питам докле он мисли да и даље у „ливе“-у упорно лобира за свој долазак и аболицију од свега што је чинио пуне двије деценије новчано помажући изборне крађе и „побједе“ свога пријатеља Мила.

Подгорица, понедељак, 22. јануар 2024. године                            

Др Момчило Д. Пејовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *